'YEMEN FİLİSTİN DAVASINA SAMİMİ BAĞLILIĞININ BEDELİNİ ÖDÜYOR'

Şeyh Şemsuddin Şerefuddin, Beyrut'taki altıncı direniş alimleri konferansında yaptığı açıklamada, bölgedeki bazı paralı rejimlere bağlı medyayı, gerçekleri çarpıtarak direniş eksenini İslam Ümmetinin düşmanı olarak sunmaya çalıştığını belirtti. 

Görüntülenme: 1543 Tarih: 09 Aralık 2020 11:25
'YEMEN FİLİSTİN DAVASINA SAMİMİ BAĞLILIĞININ BEDELİNİ ÖDÜYOR'

Şeyh Şemsuddin Şerefuddin, Lübnan'ın başkentinde yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

Yaklaşık altı yıldır Yemen, Filistin davasına, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve İslam Ümmetinin hak ve adaletine karşı, samimi ve ciddi duruşunun bedelini ödüyor. 

Abdulmelik Bedreddin, her zaman İslam Ümmetinin zihinlerinin aydınlatılması ve vicdanlarının uyanması çağrısında bulundu. Bu millet içinde bir kanser tümörü olan İsrail'i düşman olarak görmeliyiz. Tecrübeler göstermiştir ki, Filistin ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşunu ne kadar çok hedeflersek, İslam Ümmeti'nin birçok meselesinde o kadar çok vahdet altında birleşilecektir. 

Filistin halkına yardım etme ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi gerektiğine inanan ve zaruri görenler, Yemen'de, Bahreyn'de, Suriye'de, Libya'da ya da diğer ülkelerde, hatta Pakistan ve Çin'de bile İslam Ümmeti'nin meselelerini destekliyorlar. 

Bunlar cesaret, sadakat ve dürüstlükle konferanslar veren ve tehditten korkmayanlardır. Ancak Filistin halkına yardım etmeyi ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmeyi gerekli görmeyenler tamamen zıt bir pozisyona sahipler ve hatta bazıları BAE ve Bahreyn gibi bölgedeki bazı paralı rejimlerin eylemlerini haklı göstermeye ve gaspçı Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmeye çalışıyorlar.

Belki de bu insanlardan bazıları ulema kılığına girmiş ve ulema diliyle konuşuyor ve Müslüman ümmetini adil ve erdemli meseleleri ve İslami kutsallıkları destekleme ihtiyacı konusunda yanıltıyorlar. Allah'ın ve Hz.Peygamberin (s.a.a.) dini hakkında yalan söylüyorlar. Sadık ve muhlis alimler bu millete neyin indirildiğini açıklamalıdır. İlâhi lanete uğramamamız için bu millete ilâhi kitap açıklanmalıdır.

Bu durumda İslam Ümmetinin her şeyden çok ulemanın toplanması ve konuşmasına ihtiyacı vardır. İnsanlar, ilahi görevi yerine getiren ve Allah'tan başka kimseden korkmayan gerçek âlimleri görmelidirler. Halkın bu konferansları düzenlemesi ve Filistin meselesi hakkında konuşması gerekiyor. Bu konu oldukça açık olsa da, bugün bu millete yanıltıcı televizyon ve uydu ağlarının karıştığı aldatmacalar ve çarpıtmalar karşısında basiret verilmelidir. Allah'ın düşmanı ve Hz.Peygamberimiz(s.a.a.)'in düşmanı gaspçı Siyonist rejimle halkı normalleştirmek istiyorlar. Kuran ayetinde Yahudilerin ve putperestlerin bu millete en şiddetli düşman olduklarını vurgulayan Allah'ın sözünü görmezden geliyorlar. Direniş eksenini bu milletin düşmanı olarak tanıtmak ve bu şekilde insanları kandırmak, insanları birbirine karşı kışkırtmak ve pusulayı gerçek düşmandan uzak tutmak istiyorlar. Bu milleti küçük düşürmek ve bölmek için hiçbir çabadan kaçınmıyorlar. Bu ümmetin gözlerini Allah'ın rızasından uzaklaştırmaya çalışırlar ve bu ümmeti paralı asker ve ihanete yönlendirmek istiyorlar. Ancak Allah'ın izniyle böyle bir şey elde edemeyecekler ve bunu kim yaparsa, ilahi azaba müptela olacaktır. 

Hür müminler, kahraman savaşçılar ve ilâhi âlimler kandırılmayacaktır ve direniş ekseninde kalacaktırlar. Müslümanların ilâhi dinini, İslami mukaddesatını, haysiyetini, topraklarını, haklarını ve gasp edilmiş haklarını savunacaklardır. Bu, inananlara yardım eden ilahi bir vaattir. 

Allah'tan başka rabbimiz veya tanrımız yoktur ve sadece Allah'a ibadet ederiz. Allah, İlâhi kitaba ve Hz.Peygamber(s.a.a.)'in sünnetine bağlı kaldıkları sürece Müslümanlara yardım edecektir. İnşallah, tüm zorluklara ve sorunlara rağmen endişelenmeyeceğiz. 

Tecrübeler göstermiştir ki, insan ne kadar çok direnir ve direniş, cihat ve savunma konusunda ısrar ederse, o kadar çok ilahi yardım elde eder. Yemen'de altı yıldır Yemen ordusu ve halk komiteleriyle ard arda zafer kazanıyoruz. Hamas, İslami Cihad ve diğer direniş hareketleri de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'deki İslami direniş hareketleri güç kazanıyor. Bu hareketlerin işgal altındaki Filistin topraklarındaki varlığı bile bir zaferdir, çünkü bu direnişi yok etmek için pek çok komplo var. Ancak bu direniş, her geçen gün daha da güçleniyor ve daha cesur hale geliyor. Ellerinizi sıkıyor ve diğer ümmet alimlerini ciddi ve dürüst davranmaya, hakkı söylemeye ve hiçbir tehditten korkmamaya davet ediyoruz. Allah'ın isteği ile zafer müminler içindir.

rasthaber

Yorumlar