İSLAMİ CİHAD'TAN HİZBULLAH'A TEBRİK

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin bir sözcüsü, Hizbullah'ın insansız hava aracının işgal altındaki topraklardaki el-Celil üzerindeki keşif uçuşunu büyük bir stratejik başarı olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 2231 Tarih: 07 Aralık 2020 17:33
İSLAMİ CİHAD'TAN HİZBULLAH'A TEBRİK

Filistin el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre, Filistin İslami Cihad Hareketi'nin sözcülerinden Davud Şehab, Hizbullah'ın insansız hava aracıyla işgal altındaki topraklar üzerindeki başarısına övgüde bulundu.

Habere göre Davud Şehab; "Lübnan direnişine ait İHA'nın işgal altındaki topraklar üzerindeki uçuşu büyük bir stratejik başarıdır. Bu eylem, Hizbullah'ın ve İslami Direniş'in çeşitli alanlarda bölgedeki askeri yeteneklerini geliştirdiğini ve genişlettiğini gösteriyor." diye belirtti.

İslami Cihad sözcüsü, konuşmasının başka bir bölümünde, direniş gruplarının Siyonist rejimin Gazze'ye karşı olası her türlü saldırısıyla yüzleşmeye hazır olduğunu vurguladı. Sözcü, "Tahminlerimiz, Siyonist düşmanın özellikle ahmak Trump'ın başkanlığının son döneminde, Filistin'deki direnişe karşı bazı düşmanca önlemler aldığını gösteriyor. Kuşkusuz, her türlü saldırganlığa cevap vereceğiz." dedi.

Daha önce Lübnan gazetesi el-Ahbar, Lübnan İslami Direnişi'ne ait insansız hava aracının işgal altındaki topraklarda uçtuğunu bildirdi. Gazete, Hizbullah'a ait insansız hava aracının işgal altındaki topraklar üzerinde geçtiğimiz günlerde uçtuğu haberini paylaştı.

Gazete yaptığı haberde şöyle dedi: 

Siyonist rejim ordusu 25 Ekim'de "ölümcül atış" adı verilen büyük bir tatbikat düzenledi. Tatbikat, Lübnan ve Suriye ile işgal altındaki toprakların sınırları yakınında gerçekleşti.

Gazete, İsrail ordusunun tatbikatının ana hedeflerinden biri, Hizbullah'ın yenildiği bir savaşı simüle etmekti. Tatbikatın bir diğer amacı, çeşitli insansız hava araçlarının işgal altındaki bölgelerin gökyüzüne girmesini önlemekti, diye yazdı. 

El-Ahbar şöyle devam etti: İşte bu bağlamda Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'a ait bir keşif uçağı işgal altındaki topraklara giriş yaparak, işgal altındaki Filistin'in el-Celil semalarında uçtu.

rasthaber

Yorumlar