KUVEYTLİ POLİTİKACI NASIR EDDEVİLE İRAN'IN İSRAİL'E SALDIRACAĞI MUHTEMEL TARİHİ AÇIKLADI (VİDEO)

 

Görüntülenme: 1732 Tarih: 04 Aralık 2020 12:02
KUVEYTLİ POLİTİKACI NASIR EDDEVİLE İRAN'IN İSRAİL'E SALDIRACAĞI MUHTEMEL TARİHİ AÇIKLADI (VİDEO)

El Cezire televizyonuna röportaj veren Kuveytli eski parlamenter Nasır Eddevile, İran'ın Siyonist İsrail'e yönelik muhtemel misillemesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

'İranlıların şimdilik üzerinde durduğu strateji, Trump hükümeti sona erene kadar İsrail'e herhangi bir saldırıda bulunmamak. Çünkü İranlılar, İsrail'in karşı koyamayacağı kadar ağır bir saldırı düşünüyor. Tabi İsrail konvansiyonel olmayan ya da sadece Trump'ın izin vermesi ve teyit etmesiyle kullanabilecekleri silahları devreye sokmazsa. 

Ancak eğer İran Biden döneminde saldırırsa, Biden İsrail'e o silahları kullanması için yeşil ışık yakmayacaktır. Dolayısıyla İran böyle bir fırsatı bekliyor. İran kesinlikle İsrail'e cevap verecektir. Komutan Kasım Süleymani'nin ve Fahrizade'nin intikamı ve daha birçok İranlının kurban edildiği terör saldırılarının intikamı olan, oldukça ağır bir cevap.

Bölgenin Biden hükümeti iş başına gelene kadar sakin kalacağını düşünüyorum. Tabi ki eğer İsrail bir hata daha yapmaz ve tahmin edilemeyecek sonuçlar doğuracak olan bir patlamaya sebep olmazsa. Eğer böyle yaparsa da öngörülmeyen bir gelişme yaşanabilir.'

Not: Haberin videosunu Türkçe alt yazılı olarak gün içinde yayınlayacağız inşallah.

kudusgunu.com

Yorumlar