ŞEYH İSA KASIM'DAN KORSAN İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMAYA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1401 Tarih: 03 Aralık 2020 18:22
ŞEYH İSA KASIM'DAN KORSAN İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMAYA TEPKİ

Bahreynli Şii lider Çarşamba sabahı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştiren düzenlerin aşağılanmalarının, anlaşmadan kısa bir süre sonra gerçekleştiğini ifade etti. 

Bahreynli Şii lider Ayetullah Şeyh İsa Kasım, Al-i Halife rejiminin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme çabalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirmenin tehlikeli ve feci sonuçlara yol açacağı en başından beri belliydi." dedi.

Ayetullah İsa Kasım, "Siyonist rejimle normalleşen rejimlerin aşağılanması, ihanet protokolünün imzalanmasından kısa bir süre sonra baş gösterdi." dedi.

Bahreynli Şii lider, "Uzlaşmacılar kendi halklarından nefret ediyordu ve kaderlerinin ABD hükümetine ve Siyonistlere bağlı olduğuna inanıyor." diye belirtti. 

BAE ve Bahreyn, geçen 15 Eylül'de Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma imzaladı ve bu anlaşma Filistinli gruplar ve bölge halkı tarafından kınandı ve anlaşmayı "Filistin davasının sırtındaki bir hançer" olarak nitelendirdi.

rasthaber

Yorumlar