HİZBULLAH KATAİB HAREKETİ: ABD, SUUD VE İSRAİL'İN FAHRİZADE SUİKASTINDA PARMAĞI VAR

El-Fırat News haber ajansının bildirdiğine göre, Irak'taki Hizbullah Kataib Hareketi, İran İslam Cumhuriyeti'deki nükleer alandaki bilim adamı Muhsin Fehrizade'nin şehit edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 1536 Tarih: 28 Kasım 2020 17:42
HİZBULLAH KATAİB HAREKETİ: ABD, SUUD VE İSRAİL'İN FAHRİZADE SUİKASTINDA PARMAĞI VAR

Haberin içeriğine göre, söz konusu açıklamada Hizbullah Taburları, Muhsin Fehrizade'ye yönelik terör saldırısını şiddetle kınarken, Suudi Arabistan, ABD ve Siyonist rejimin bu suça karıştığını belirtti.

Açıklamada, "Amerikalılar ve Siyonistler, bilim adamlarına ve direniş liderlerine karşı bu kadar çok cinayet işledikleri için, eylemlerinin ve suçlarının maliyeti yüksek olmalıdır." denildi.

Irak Hizbullah Taburları, "Şehit Fehrizade suikastı, İslam Ümmetinin bilimsel potansiyelini hedef alan bir dizi cinayetlerden biridir." diye belirtti.

Direniş ekseni ve daha birçok taraf, Dr.Muhsin Fehrizade'nin şehit edilmesini şiddetle kınadı ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiler.

İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Cuma akşamı, Savunma Bakanlığı Araştırma ve İnovasyon Teşkilatı Başkanı Muhsin Fehrizade'ye yönelik bir suikast girişiminin gerçekleştiğini ve şehit olduğunu bildirdi.

rasthaber

Yorumlar