RİBAT KAFİLESİ KUDÜS'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Onlarca Filistinliden oluşan bir kafile daha, İsrail güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin baskın ve saldırılarına karşı Mescidi Aksa’nın İslami hüviyetini canlı tutmak üzere işgal altındaki el-Celil bölgesinden kadim Kudüs kentine doğru yola çıktı. 

Görüntülenme: 1839 Tarih: 27 Kasım 2020 11:26
RİBAT KAFİLESİ KUDÜS'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Sosyal medya platformu Facebook üzerinden yayın yapan Kevafilu’l-Aksa sayfası, etrafı mübarek kılınan Mescidi Aksa’da dini ibadetlerini ifa etmek ve işgalcilere karşı 3 gün ribat (nöbet) tutmak üzere bir kafilenin yola çıktığını duyurdu.

Kafilenin sorunsuz şekilde Aksa’ya ulaşmasından sorumlu olan Şeyh Ahmed Nemir Ebu’l-Heyca , daha önce yaptığı bir açıklamada, uzun yıllardır İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında ikmaet eden Filistinlilere kafileye iştirak etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. 

Açıklamasında Şeyh Ebu’l-Heyca, ziyaret edilmesi gereken yerleri sayarken Peygamberimizin (s.a.s.), Aksa için sefere çıkmayı ve burada ribatta bulunmayı tavsiye ettiğini vurguladı. Şeyh Ebu’l-Heyca ayrıca, Aksa’ya yapılacak turun tamamen ücretsiz olduğunu, yolculuk masraflarının Kudüs davasına gönül vermiş hayırseverler tarafından karşılandığını belirtti

Mescidi Aksa’da eda edilen ibadetlerin diğer camilerde yapılan ibadetlerden kat kat daha faziletli olduğunu aktaran Şeyh Ebu’l-Heyca, İslami değerlerin işgalcilerin eline bırakılmayacağını, bedeli ne olursa olsun Filistinli kafilelerin aralıksız Kudüs şehrine gelmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Kelime anlamı, düşman saldırılarını önlemek için sınır boylarında nöbet tutmak olan “ribat” ifadesi, yüce kitabımızda farlı şekillerde varit olmuştur. Ali İmran suresinde, emir kipiyle geçen ribat ile Müslümanlara, kafirlere karşı “Cihad için hazırlıklı olun” emri verilmiştir. Keza Ribat kavramı hadisi şeriflerde, Allah yolunda savaşmak için atların hazır tutulmasının yanı sıra daha çok “nöbet tutmak” ve “sınır muhafızları” anlamlarında kullanılmıştır. 

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır:

“Allah yolunda bir gece nöbet beklemek (ribât) bir ayı oruç ve ibadetle geçirmekten daha hayırlıdır. Murâbıt ölünce dünyadaki ameli ve rızkı devam eder, kabir azabından da emin olur.”

Ribat (nöbet), Mescidi Aksa’nın kontrolünü ele geçirip tamamen işgal etmek isteyen siyonist işgal rejimini en çok tedirgin eden eylemlerden biridir.

Diğer taraftan işgalci İsrail'in Mescidi Aksa'nın altında ve çevresinde gerçekleştirdiği kazı çalışmaları hızla sürerken, Kıble Mescidi ve Kubbetu’s Sahra'ya yönelik saldırılar da her geçen gün artıyor. Mescidi Aksa'nın işgalini engellemek için 'ribat” tutan Filistinlilere ise işgal güçleri tarafından gaz bombalarıyla müdahale ediliyor.

İşgalciler ve Siyonist Yahudi yerleşimciler, Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırma, tutuklama, para cezası verme, baskı ve saldırı uygulamalarıyla hedef alıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar