GAZZE'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren 7 grup, Filistin Yönetimi’nin İsrail'le güvenlik işbirliğine yeniden başlayacağına ilişkin açıklamasına sert tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 1663 Tarih: 26 Kasım 2020 09:52
GAZZE'DEKİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) ve Filistin Ulusal Girişim Hareketi başta olmak üzere Gazze merkezli bazı grupların üst düzey yöneticileri bir araya gelerek Filistin Yönetimi’nin İsrail ile normalleşme kararına tepki gösterdi.

Filistinli gruplar, gerçekleştirdikleri toplantıda, Fetih ile Hamas heyetleri arasında 15-17 Kasım'da Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uzlaşı görüşmelerini ve hemen ardından Filistin Yönetimi’nin duyurduğu İsrail'le güvenlik işbirliğine yeniden başlanması hususlarını ele aldı.

Siyonist İsrail ile normalleşme kararının, tüm ulusal değerlere ve Filistinli grupların genel sekreterlerinin 3 Eylül'de Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirdiği eş zamanlı toplantının sonuçlarına bir darbe olduğunu vurgulayan katılımcılar, Filistin Yönetimi’ni acilen bu karardan vazgeçmeye çağırdı.

Gazzeli gruplar ayrıca, Fetih Hareketi’ne seslenerek, İsrail işgaline karşı Filistin direnişinin öncülüğünü yapan Hamas’a karşı başlattığı kara propagandaya bir an önce son vermeye davet etti.

Gruplar, işgalci İsrail'le ilişkilerin 19 Mayıs'tan önceye dönmesini kesinlikle kabul etmediklerini duyurdu.

Diğer taraftan Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk ise yaptığı bir açıklamada, Filistin Yönetimi’nin, işgalci İsrail ile güvenlik işbirliğini yeniden başlatmasının, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşıyı akamete uğrattığını vurgulamıştı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 19 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planının ardından, İsrail ve ABD ile imzaladığı güvenlik işbirliği dahil tüm anlaşmalardan çekildiğini bildirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar