YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN SUUDİ ARABİSTAN'A SERT TEPKİ

Yemen Ensarullah Hareketi, İsrail Başbakanının Suudi Arabistan'a yaptığı gizli ziyarete ve bin Selman ile görüşmesine tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 1340 Tarih: 24 Kasım 2020 11:30
YEMEN ENSARULLAH HAREKETİNDEN SUUDİ ARABİSTAN'A SERT TEPKİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan ziyaretine tepki gösteren Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Suudi Arabistan'ın Arap-Siyonist normalleşme adımlarını memnuniyetle karşılamasının ardından, Netanyahu'nun Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin, bu ülkenin Siyonist rejimle ilişkilerini tamamen normalleştirme doğrultusunda olduğunu söyledi. 

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Sudan gibi Yemen'i işgal eden ve kuşatan ülkeler Siyonist projeye resmen ve açık bir şekilde girmek istiyor. 

Uzlaşmacı ülkeler, Amerikan ve Siyonist bir saldırı olarak Yemen'e yönelik saldırılarının imajını ve gerçekliğini netleştirmek için Yemen halkına karşı sınırsız bir savaşta tüm askeri ve maddi kaynaklarını kullanıyorlar. 

Suudiler, Siyonist rejimle birlikte Arap ülkelerinin normalleşmesi için zemin hazırladılar; Oysa bölge milletlerini İslam Ümmetinin kutsallarını desteklediklerine ikna etme çabalarını unuttular. 

Müslüman ümmetinin İslam dünyasının meselelerini savunmadaki ana konumunu ifade eden, Müslümanların kıblesi olan Mekke ve Medine yerine, bu kutsal yerleri yönetenler İslam'a ve Müslümanlara karşı komploların ekseni ve başlangıç ​​noktası haline geldi.’ 

Siyonist basın bugün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Pazar günü Suudi Arabistan'a gizli bir ziyarette bulunduğunu açıkladı. 

Bu habere göre, Netanyahu, Riyad'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile bir araya geldi. 

Öte yandan, Mossad başkanının da toplantıya katıldığı açıklandı, ancak Haaretz gazetesi, toplantı ayrıntılarının bu rejimin dışişleri bakanı ve savaş bakanından gizli tutulduğunu belirtti. 

rasthaber

Yorumlar