İSLAMİ CİHAD'TAN SUUDİ ARABİSTAN'A SERT TEPKİ

Filistin İslami Cihad Hareketi, yaptığı bir açıklamayla, Suudi Arabistan’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ağırlamasını şiddetle kınayarak bunun apaçık bir ihanet olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1976 Tarih: 23 Kasım 2020 21:01
İSLAMİ CİHAD'TAN SUUDİ ARABİSTAN'A SERT TEPKİ

Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, “Siyonist medyanın ortaya çıkardığı bu gizli ziyaret siyasi bir çöküştür, temel ilkelere sırt çevirmektir. Siyonist bir başbakanın Suudi Arabistan’da ağırlanması Kudüs, Mekke, Medine ve Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’ya ihanettir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İslam ümmeti açısından azami derecede önem taşıyan mukaddes mekanların sorumluluğunun uhdesinde olduğunu ileri süren bir devletin işgalci İsrail ile gizli görüşmeler gerçekleştirmesinin, İsrail'i Filistinliler aleyhinde daha fazla suç işleme ve ihlalde bulunma konusunda cesaretlendireceği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, bu ziyaretin, Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen tehlikeli planların bir parçası olma ihtimali hususunda uyarıda bulunuldu.

Diğer taraftan Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun basın danışmanı Topaz Luk, İsrail basınında Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüştüğü yönündeki haberleri dolaylı olarak doğruladı.

Siyonist İsrail'in eski başbakanı Ehud Olmert ise, bu ziyaretlerin ilk olmadığını, son yıllarda birçok Körfez ülkesiyle benzer ve gizli ziyaretlerin gerçekleştiğini kaydetti.

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Suudi Arabistan’ı ziyaret ederek Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi. 

İsrail el-Yevm (Bugün İsrail) gazetesinde son dakika gelişmesi olarak geçen haberde, Mossad Başkanı Yossi Cohen’nin eşlik ettiği Netanyahu’nun, Veliaht Prens bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde bir araya gelerek dörtlü bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar