HAMAS'TAN GAZZE SALDIRISINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 2115 Tarih: 22 Kasım 2020 19:38
HAMAS'TAN GAZZE SALDIRISINA TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal güçlerinin dün gece yarısından sonra Gazze bölgesine yönelik olarak düzenlediği hava saldırılarının ve insanların kendilerini güvende hissetmelerini engelleme amacına yönelik tutumunun Filistin halkına yönelik bitmeyen düşmanlığının bir yansıması olduğunu dile getirdi. 

Hamas'ın basın sözcüsü Hazım Kasım bugün (22 Kasım Pazar) yaptığı basın açıklamasında işgal rejiminin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü bu terörün, devam eden mücadeleyi işgalci lehine yenik düşürme amacı taşıdığını ancak bunun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini çünkü Filistin halkının gasp edilmiş bütün haklarını geri alıncaya kadar mücadele etme konusunda kararlı olduğunu belirtti. 

Dün akşam Gazze tarafından işgal altındaki Askalan'a füze atıldığı iddiasında bulunan işgal rejimi dün gece yarısından sonra bugün sabah şafak sökmeden önce Gazze'de beş ayrı noktaya hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırılarda hedef alınan yerler arasında Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na ait mevzilerin de yer aldığı belirtildi. Saldırılarda büyük maddi hasar meydana geldiği ancak herhangi bir yaralanma veya can kaybı olayı kaydedilmediği bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar