SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri bugün Kudüs Vakıflar Müdür Yardımcısı Dr. Nacih Bukeyrat'ı gözaltına aldı. İşgal rejimi Bukeyrat'a daha önce de Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti.  

Görüntülenme: 2361 Tarih: 22 Kasım 2020 12:52
SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ NACİH BUKEYRAT'I ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Bukeyrat'ı bir ay içinde ikinci kez gözaltına aldı. İşgal yönetimi Bukeyrat'a Kasım ayının başında da Mescidi Aksa'dan altı ay süreyle uzaklaştırma cezası vermişti. 

Özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Bukeyrat İsrail işgal güçleri tarafından daha önce birkaç kez tutuklandı ve birçok kez Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezasına maruz bırakıldı. 

İşgal güçlerinin son dönemde kutsal Mescidi Aksa görevlilerine, özellikle de İslami Vakıflar Dairesi'nin memurlarına ve Mescidi Aksa bekçilerine yönelik şiddet uygulamalarını artırdığı dile getirildi. 

İşgal güçleri daha önce de Kudüs İşleri Eski Bakanı Halid Ebu Arefe'yi sorgulama için istihbarat dairesine çağırdıktan sonra tutuklamışlardı. 

İşgal rejimi Mescidi Aksa görevlilerinin ve bekçilerinin bu kutsal mabede yönelik görevlerini yerine getirmelerini engellemek ve bu mabedi sahipsiz bırakmak amacıyla söz konusu görevlilere sık sık uzaklaştırma cezaları veriyor ya da onları gözaltına alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar