SİYONİST ASKERLER RAMALLAH'TA DÜZENLENEN BARIŞÇIL GÖSTERİYE VAHŞİCE SALDIRDI

Ramallah’ta düzenli olarak her hafta düzenlenen barışçıl gösteriler, işgal güçleri tarafından saldırıya uğradı. Bir Filistinli yaralanırken bir ambulans görevlisi tutuklandı. 

Görüntülenme: 1661 Tarih: 20 Kasım 2020 03:31
SİYONİST ASKERLER RAMALLAH'TA DÜZENLENEN BARIŞÇIL GÖSTERİYE VAHŞİCE SALDIRDI

Ramallah’ın doğusu Kefer Malik’te Cuma namazından sonra, Yahudi yerleşim alanlarına karşı düzenlenen haftalık yürüyüşe işgal güçlerinin baskın düzenlemesi sonucu çıkan olaylarda 1 Filistinlinin yaralandığı onlarca Filistinlinin de atılan gaz bombaları sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklarda geçen bilgilere göre, işgal güçleri ve yerleşimcilerin, yürüyüşe katılan protestoculara yönelik göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle müdahale etmesi üzerine çatışmalar çıktı.

Söz konusu çatışmada Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Heyeti Sözcüsü Abdullah Ebu Rahme omzuna gaz kapsülünün isabet etmesiyle yaralandı.

Ayrıca işgal güçleri yaralıları tedavi etmeye çalışan sağlık görevlisi Muhammed Hüseyin Hamid'i (26) tutukladığı belirtildi.

Olayların Ramallah ve El-Bire’nin doğusunda, işgal rejimi tarafından yeni Yahudi yerleşim merkezleri inşa edilmesini protesto amacıyla düzenlenen ve tamamen sivil mahiyette olan yürüyüşe işgal güçlerinin silahlı müdahalede bulunmaları üzerine vuku bulduğu ifade edildi.

Filistinli kaynakların verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor.

Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar