HAMAS'TAN BAHREYNLİ BAKANIN ZİYARETİNE SERT TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani’nin, normalleşme anlaşması imzaladığı İsrail’e gerçekleştirdiği resmi ziyaretini ve İsrail'de büyükelçilik açma talebini kınadı. 

Görüntülenme: 1399 Tarih: 19 Kasım 2020 16:05
HAMAS'TAN BAHREYNLİ BAKANIN ZİYARETİNE SERT TEPKİ

Hamas hareketi adına konu hakkında açıklamalarda bulunan Hazım Kasım, Müslüman ve Arap ülkelerin İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, Bahreynli Bakan’ın işgal rejimine yaptığı ziyareti “ulusal hata” olarak değerlendirdi.

İşgal rejimiyle normalleşme adımlarını kınayan Hamas Sözcüsü Kasım, “Bakan’ın İsrail’i ziyaret etmesi, Siyonist yetkililerle dostane görüşmeler gerçekleştirmesi ne Araplığa sığar ne de ahlakidir.” dedi. 

Siyonist İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan "Givat Hamatos" yasa dışı yerleşim merkezinde 1257 yeni konut yapımı için ihale sürecini başlattığını hatırlatan Kasım, “Söz konusu ziyaretin bu döneme denk gelmesi, Bahreyn’i, Filistin halkına yönelik işlediği suçlarda İsrail’e ortak yapar.” dedi.  

Diğer taraftan son gelişmeler hakkında ez-Zeyyani’den bir açıklama geldi. Açıklamasında ez-Zeyyani, İsrail'in Bahreyn'in başkenti Manama'da büyükelçilik açma başvurusunun kabul edildiğine dikkat çekerek, bu adımın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Zeyyani, İsrail, ABD ve Bahreyn arasında Batı Kudüs'te yapılacak üçlü toplantıya katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na ulaşmıştı. Ayrıca ziyarette işgalci İsrail ile Bahreyn arasında çok sayıda anlaşmanın imzalanacağı belirtildi.

İsrail ile Bahreyn arasında 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar