TERÖRİST İSRAİL SURİYE'YE NEDEN SALDIRIYOR?

Analistler Siyonist rejimin birçok bahaneyle Suriye'ye düzenlediği son saldırıların, Amerikalıların bölgedeki askeri varlığını açıklama çabası olduğunu düşünüyor. Bilindiği gibi, son günlerde Beyaz Saray koridorlarından Amerikan askerlerinin çekilmesi üzerine birçok haber geldi. 

Görüntülenme: 1119 Tarih: 18 Kasım 2020 09:21
TERÖRİST İSRAİL SURİYE'YE NEDEN SALDIRIYOR?

Qodsna'nın haberine göre, Sana haber ajansı (Suriye resmi haber ajansı) bu sabah İsrail savaş uçaklarının Şam'ın Güneyine düzenlediği saldırıda 3 Suriye ordusu mensubunun şehit olduğunu ve bir kişinin de yaralandığını duyurdu.
Bu habere göre, Suriye ordusu füze savunma sistemi bu saldırıya karşı devreye girdi ve atılan bazı füzeleri düşürdü.
Bununla ilgili olarak bir Suriye askeri kaynağı Sana'yla yaptığı söyleşide şunları vurguladı: Sabah saat 03:10'da Siyonist düşman Golan bölgesinden hava yoluyla Şam'ın Güney bölgesine saldırdı. Suriye ordusu füze savunma sistemi bu saldırıya cevap verdi ve birkaç füzeyi düşürdü. Bu saldırılar üç ordu mensubunun şehadetine ve bir askerin de yaralanmasına sebeb oldu.
Siyonist Rejim Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de kendi twitter hesabında şöyle yazdı: İsrail savaş uçakları; cephanelik, komuta merkezi, askeri üs ve hava ve kara füze rampalarını kapsayan Kudüs Güçlerine ve Suriye ordusuna bağlı askeri hedefleri vurdu.
Qodsna'nın haberine göre, analistler Siyonist rejimin birçok bahaneyle Suriye'ye düzenlediği son saldırıların Amerikalıların bölgedeki askeri varlığını meşrulaştırma çabası olduğunu düşünüyor. Özellikle de Beyaz Saray koridorlarından Amerikan askerlerinin çekilmesi üzerine birçok haberin geldiği bu günlerde..

kudusgunu.com

Yorumlar