SİYONİST İSRAİL BAE'NİN YARDIMIYLA SOKOTRA'DA ASKERİ HAVAALANI İNŞA EDİYOR

Güvenilir kaynaklara göre, BAE'nin desteği ile Sokotra'da Siyonist rejim adına askeri bir havaalanı kurmak için İsrail deniz kuvvetlerine bağlı teknik uzmanlar adaya geldi. 

Görüntülenme: 1604 Tarih: 17 Kasım 2020 07:00
SİYONİST İSRAİL BAE'NİN YARDIMIYLA SOKOTRA'DA ASKERİ HAVAALANI İNŞA EDİYOR

Qodsna'nın El Hakika'dan naklettiği haberinde, Siyonist rejim deniz güçlerinin nüfuzu, BAE'nin işbirliğiyle Yemen'in güneyindeki Sokotra adasında 2020'nin ikinci yarısından itibaren genişletildi.
Güvenilir kaynakların naklettiği habere göre, Siyonist rejime ait askeri araç gereçleri taşıyan BAE'ye ait bir gemi Sokotra limanına vardı ve sıkı koruma önlemleri altında yükünü boşalttı.
Fransız G Forum internet sitesi, birkaç gün önce BAE ve Siyonist rejim istihbarat memurları ortak heyetinin Sokotra'ya girdiğini teyit ederek, onların geçen ağustos ayında askeri telekomünikasyon ağını başlattıktan sonra askeri üsleri oluşturmak için çeşitli siteleri incelediklerini söylemişti
BAE, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeden önce Yemen'e ait Sokotra adasında (Arap denizinin batısı) Siyonistlerin yolunu açmıştı.
BAE, Yemen Güney Geçiş Konseyi'nin unsurları yoluyla geniş bölgeleri Lahec eyaletinden, Zali eyaletinin güneyi, Şebuh eyaletinin batısı, Hazermavt eyaletinin güneyi ve Abin eyaletinin güneybatısını Aden eyaletiyle birlikte işgal etti. Yemen'in güneyinde Sokotra adasında askeri bir üs kurulma ayrıcalığını da Siyonistlere bıraktı ki bu tehlikeli adım düşmana stratejik olarak bölgede hareketliliğini artırma fırsatı verir.
Yemen'in Sokotra adası, Hint okyanusunun Kuzey Batısında yer alır. Kızıldeniz'in önemli ticari su yoluna bakar ve Afrika kıtası çevresinde ve Bab al-Mandeb Boğazı'ndadır. İşte bu konumu, bölgenin olağanüstü askeri ve ticari önemini iki kat daha artırmaktadır.

kudusgunu.com

Yorumlar