SİYONİST İSRAİL, BAE VE BAHREYN HİZBULLAH'A KARŞI ORTAK BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Bölüm Başkanı Tel Aviv'in Abu Dabi ve Manama işbirliği ile İran'ın zayıflatılması amacıyla, Hizbullah'a daha fazla sınırlamaların getirilmesi için dünya çapında ortak bir çalışma yapma hazırlığında olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 1808 Tarih: 16 Kasım 2020 11:35
SİYONİST İSRAİL, BAE VE BAHREYN HİZBULLAH'A KARŞI ORTAK BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejim dışişleri bakanlığı yetkilisi, Lübnan Hizbullahı'na karşı Telaviv, Abu Dabi ve Manama'nın uluslarası düzeyde bir çalışma yapmaya hazırlandığı bilgisini verdi.
Siyonist Rejim Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Bölüm Başkanı Yehuşuva Zerega, İsrail Hayom gazetesine verdiği röportajda şöyle konuştu: İsrail, BAE ve Bahreyn ortak bir çalışma yaparak Hizbullah'ı şu ana kadar bir teör örgütü olarak kabul etmeyen ülkelerin bu adımdan dönmelerini sağlamak istiyor.
Gazetenin haberinde şu bilgilere de yer verildi: Şimdiye kadar İsrail, Amerika, İngiltere, Almanya, Kanada, Avusturya, Arjantin, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Guatemala, Honduras, Japonya, Kosova, Litvanya, Hollanda, Paraguay, Sırbistan, İsviçre ve Venezuela, Lübnan Hizbullahı'nı terör listesine almış durumda.
Arap Birliği de 2016 yılında Lübnan Hizbullahı'nı bir terör örgütü olarak tanıdığını ilan etti. Benzer kararı Arabistan, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Katar'ın içinde bulunduğu 6 ülkeden oluşan Körfez Ülkeleri Şurası da kabul etti.
Söz konusu Siyonist gazete ayrıca Avrupa Birliği'nin de Hizbullah'ın askeri kanadını terör örgütü ilan etmesi gerektiğini öne sürdü. Zira sadece Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda Hizbullah'ın askeri kanadını terör örgütü olarak tanımakta.
Yehuşuva Zerega İsrail Hayom gazetesi ile yaptığı röportajda şunları da söyledi: "BAE ve Bahreyn ortaklığı ile yapılan bu çalışmanın amacı en nihayetinde BM'nin Lübnan Hizbullahı'nı terör listesine almasını sağlamak. Sadece Lübnan Hizbullahı'nın askeri kanadını terör listesine alan ülkeler, kendi ülkelerinde insani, eğlence kapsamlı ve eğitimsel projeler başlıklarıyla toplanan maddi yardımların önünü almıyorlar.
Devam eden bu yardımlar Hizbullah'ın %30'luk bütçesini karşılamakta ve bu oldukça fazla bir rakam. İsrail'in Hizbullah aleyhine getirdiği sınırlamaların içeriği zamanla değişmiştir ve bu siyasi köklere sahip bir meseledir. 
İsrail, Lübnan Hizbullahı aleyhine yapılan sınırlamaların gerekliliğinin belirlenmesi husundaki beyanını değiştirmiştir, ta ki; bu gruba karşı sınırlamalar getirmeyen ülkeler için gereken özen gösterilebilsin. Eş zamanlı olarak, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi de, bu sürecin hedefe doğru ilerleyebilmesi için söz konusu ülkeler ile temas halinde. Bizler bazen Amerika'nın yardımına ihtiyaç duyarken bazen de Mossad aracılığı ile farklı ülkeler arasındaki irtibatımızı sağlayabiliyoruz."
Siyonist Rejim Dışişleri Bakanlığı Streteji Geliştirme Bölüm Başkanı, İsrail'in, ülkeler tarafından Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesini sağlayarak, bu grubun mali kaynaklara erişimini engelleyebileceğine ve bunun kötü portresini tüm dünyaya gösterebileceğine inanıyor. Ayrıca, İsrail, Hizbullah'ı kısıtlayarak İran'ı da zayıflatmayı amaçlıyor.
İsrailli yetkili son olarak şuna vurgu yaptı: 'Şu anda odaklanılan konu, Avrupa Birliği'nde Lübnan Hizbullahı'nın kısıtlanması. Zira uluslararası bir kuruluş olan bu topluluğun almış olduğu karar tüm üyelerini etkilemektedir.'

kudusgunu.com

Yorumlar