İSMAİL HENİYYE ŞEHİT KEMAL EBU VAAR'IN BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, işgalci İsrail hapishanesinde hastalık ve kasıtlı tıbbi ihmal nedeniyle şehit olan Filistinli esir Kemal Ebu Vaar'ın babası Necib Emin Ebu Vaar ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. 

Görüntülenme: 1312 Tarih: 13 Kasım 2020 00:52
İSMAİL HENİYYE ŞEHİT KEMAL EBU VAAR'IN BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Filistinli esirlerin ölümünden işgalci İsrail rejiminin mesul olduğuna vurgu yapan Hamas lideri Heniyye, görüşme sırasında esirin babasına, “Şehidin kanı boşa gitmeyecek bilakis lanet olup işgalcilerin üzerine yağacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın resmi internet sitesinde telefon görüşmesi hakkında yayınlanan açıklamada, filistin davası uğruna şehit olan esirlerle ilgili konuların Hamas hareketinin önceliği olmaya devam edeceğine dikkat çekildi. 

Diğer taraftan abluka altındaki Gazze sakini Filistinliler, hastalık ve kasıtlı tıbbi ihmalle mücadele eden Filistinli esir Kemal Ebu Vaar'ın Siyonist İsrail hapishanesinde şehit düşmesinden dolayı işgal rejimini kınadı.

Filistin Esirler Cemiyetinden 10 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, kanser hastası olan Ebu Vaar'ın "tıbbi ihmal" nedeniyle hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Kuveyt'te 1974 yılında doğan ve Cenin kentine bağlı Kabatiye kasabasında yaşayan Ebu Vaar, 2003 yılında tutuklanmış ve işgale direnmekten altı kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar