HAMAS'TAN POMPEO'YA SERT TEPKİ

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun işgal altındaki Golan Tepeleri ve Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim merkezlerini ziyaret etmek istemesini “zorbalık” olarak değerlendirdi. 

Görüntülenme: 1488 Tarih: 13 Kasım 2020 14:03
HAMAS'TAN POMPEO'YA SERT TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Pompeo'nun işgal altındaki Golan Tepeleri ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim alanlarına yapmayı planladığı ziyarete sert tepki gösterdi. 

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Kasım, Pompeo’nun söz konusu ziyaretinin,  ABD’nin Filistin halkının haklarına yönelik saldırgan tavrını gözler önüne serdiğini belirterek, “Bu da, Trump yönetimiyle Pompeo’nun sahip olduğu zorbalık ve kavgacı mantığı ortaya koyuyor." dedi.

ABD’nin güttüğü tek taraflı politikalarla, Siyonizme hizmet ettiğini vurgulayan Kasım, bu ziyaretin, ABD yönetiminin tüm uluslararası teamülleri ve kanunları çiğnediğinin bir ispatı olduğuna dikkat çekti.

Hamas’ın önemli isimlerinden olan Kasım, ABD Yönetimi ve Siyonist İsrail’in bölgedeki gelişmelerle ilgili tutumlarının Filistin davasının hâlâ büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gösterdiğini anımsatarak, bir an önce Filistin ulusal birliğinin tesis edilmesi ve iç sorunların çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

Diğer taraftan İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Şihab ise Pompeo'nun ziyaretinin, Filistin toprakları ve Golan'daki İsrail işgalini pekiştirmek için yapılan düşmanca bir ziyaret olduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun İsrail'e resmi ziyareti gelecek hafta başlayacak. Amerikan Axios internet sitesinde yer alan habere göre, Pompeo, ziyaret kapsamında 1967 yılından bu yana işgal altında bulunan Golan Tepeleri ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim merkezlerine gidecek.

Mike Pompeo, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ve Golan Tepeleri'ne ziyaret gerçekleştiren ilk ABD Dışişleri Bakanı olacak.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar