KASSAM TUGAYLARINDAN SİYONİST İSRAİL'E SERT UYARI

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Askeri Enformasyon Dairesi tarafından İsrail işgal rejimine yönelik mesajlar içeren bir video yayınlandı. 

Görüntülenme: 2694 Tarih: 12 Kasım 2020 13:31
KASSAM TUGAYLARINDAN SİYONİST İSRAİL'E SERT UYARI

El-Kassam Tugayları, “Haddini aşarsan tokadımızı yersin” başlığıyla yayınladığı videoda, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi sınırlarında yürüttüğü çalışmaların izlendiğini gösteren görüntülere yer verdi. Hamas’ın işgal girişimine karşı savaş hazırlıkları ve askeri eğitimlerinden kesintiler de görüntülere yansıdı. 

Ayrıca El-Kassam Tugayları, yüksek etkili kornet füzelerinin yeni görüntülerini paylaşarak, "işgalci İsrail’in canını yakacak askeri güce sahip olduğu" mesajını verdi.

Diğer taraftan söz konusu videoda, 2018 yılında Keskin Kılıç operasyonunda El-Kassam Tugayları’na bağlı direniş güçlerinin hedef aldığı Siyonist İsrail’e ait otobüsün görüntüleri de yayınlandı. 

Hatırlanacak olursa Filistin direniş grupları, işgalci İsrail özel kuvvetlerinden bir ekibin abluka altındaki Gazze'ye sızma girişimine karşılık, İsrail'de askerleri taşıyan bir otobüsü tanksavar kornet füzesiyle vurmuştu.

Hamas kaynakları Keskin Kılıç operasyonunda, 1 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 1 İsrail askerinin de esir alındığını duyururken, Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra ise o dönemde yaptığı yazılı bir açıklamada, Han Yunus’un doğu sınırına düzenlenen saldırıda 7 Filistinlinin şehit düştüğünü, 7’sinin de yaralandığını belirtmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar