ZİYAD ENNEHALE: ŞEHİTLERİN YOLU KUDÜS KURTULANA KADAR DEVAM EDECEK

Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri, hareketin cihat çizgisine bağlılığını vurgularken, bölgenin geleceğinin direniş silahına bağlı olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 2105 Tarih: 12 Kasım 2020 13:06
ZİYAD ENNEHALE: ŞEHİTLERİN YOLU KUDÜS KURTULANA KADAR DEVAM EDECEK

Filistin İslami Cihad genel sekreteri Ziyad el-Nehale, "Seraya-yi Kuds" (İslami Cihad'ın askeri kolu) başkomutanı Beha Ebu'l Ata'nın şehadet yıldönümünde, hareketin cihada ve direnişe olan bağlılığını vurgulayarak, "Direnişin geleceği, direniş silahına, savaşa ve şehitliğe hazır olmasına bağlıdır." açıklamasında bulundu. 

El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre Ziyad el-Nehale, şehit ailelerini ve Şehit Ebu'l Ata'nın ailesini selamladı ve şehitlerin yolunun, Kudüs ve Filistin kurtulana kadar devam edeceğini ifade etti.

Şehit Ebu'l Ata, 12 Kasım 2019'da Gazze Şeridi'ndeki el-Şucaiyye bölgesine İsrail'e ait savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda eşiyle birlikte şehit oldu.

Beha Ebu'l Ata, 1990'da İslami Cihad saflarına katıldı ve hareketin askeri kolunda yüksek rütbeli bir komutan oldu.

Ebu'l Ata'ya daha önce 3 kez suikast düzenlenmişti, sonuncusu 2014'teki 51 günlük savaşta düzenlendi.

O dönemde Siyonist rejimden bir sözcü, "Beha Ebu'l Ata operasyonu bir saatli bombayı hedef almak için sürpriz bir operasyondu ve terör politikasına geri dönüş anlamına gelmiyor." demişti.

rasthaber

Yorumlar