SİYONİST ASKERLER GAZETECİ BÜŞRA ET TAVİL'İ ESİR ALDI

İşgal güçleri, et-Tavil'i işgal hapishanelerinde 8 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen Temmuz ayı sonunda serbest bırakmıştı.  

Görüntülenme: 1985 Tarih: 09 Kasım 2020 19:42
SİYONİST ASKERLER GAZETECİ BÜŞRA ET TAVİL'İ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri dün gece (8 Kasım Pazar) el-Bire sakinlerinden gazeteci Büşra et-Tavil'i, Nablus'un güneyindeki "Yitzhar" yolundaki bir kontrol noktasında tutuklayarak bilinmeyen bir yere götürdü.

İşgal güçleri, et-Tavil'i işgal hapishanelerinde 8 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen Temmuz ayı sonunda serbest bırakmıştı. 

Daha önce de işgal güçlerince dört kez gözaltına alınan esir Büşra et-Tavil, 2011 yılında gözaltına alındıktan sonra 16 buçuk ay hapis cezasına mahkûm edilip Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılmıştı.

Filistinli kadın gazeteci et-Tavil, işgal güçlerinin 2014’de esir takasıyla özgürlüğüne kavuşan onlarca esirle birlikte yeniden gözaltına alınmış ve daha önce verilen mahkûmiyet süresini yattıktan sonra işgal zindanlarından çıkmıştı.

Üçüncü tutuklama Kasım 2017’de sekiz ay idari tutukluluk şeklinde olurken, son tutuklama ise 10 Aralık 2019'da gerçekleşti.

Et-Tavil’in ailesi, peş peşe tutuklamalarla kendilerini hedef alan işgalci rejimin baskılarından ciddi manada zarar görüyor. Gazeteci Büşra’nın babası işgal hapishanelerinde toplam 14 yıl geçirdi. 8 Şubat 2010'da tutuklanan annesi, işgal hapishanelerinde bir yıl geçirdikten sonra 1 Şubat 2011'de özgürlüğüne kavuştu.

Filistinli esirler, İsrail işgal güçleri tarafından tutuklandıkları andan itibaren dayak, küfür ve hakaretlere maruz kalıyor. Sorgu merkezlerine geldiklerinde ise bu tacizler artıyor.

Siyonist işgal rejiminin sorgu merkezlerinde psikolojik ve fiziksel baskılar altında sorgulamalara maruz kalan Filistinli kadın esirler, işgal hapishanelerinde çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar