İMAM HAMENEİ ABD SEÇİMLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Amerika Birleşik Devletler’indeki durum ve onların bizzat kendi seçimleri hakkında söyledikleri, sadece bir oyundur! 

Görüntülenme: 1674 Tarih: 09 Kasım 2020 17:10
İMAM HAMENEİ ABD SEÇİMLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

İslam inkılabı rehberi eserlerini koruma ve yayma bürosu  haber alma sitesi,  Amerika başkanlık seçimlerinde Trump'ın yenilmesi  ve  Joe Biden’in zaferine tepki olarak Twitter üzerinden paylaştığı mesajda bu gerçeğe işaretle şöyle yazdı:
“ Amerika'da seçimler liberal demokrasinin  çirkin yüzünün  bir örneğidir,  sonucu bir yana, bir şey çok açıkça görülüyor ve o da  Birleşik Devletler’in siyasi, medeni ve ahlaki açılarda kesin çöküşüdür.”
CNN, Fox News, CBS, Associated Press ve New York Times  gibi Amerika medyası Cumartesi akşam 7 Kasım tarihinde Demokrat aday Biden’in seçiciler meclisinde 290 oy kazanmayı başardığını duyurarak kendisinin Amerika başkanlık seçimlerini Kazanan taraf olduğunu ilan ettiler.
 Seçim sonuçları bir yana gerçek olan ise Amerika siyasetinin sömürgecilik ve  Emperyalist zatıdır.  Bu siyaset iktidar eksenindeki  zahiri değişiklikler ve Amerika'nın siyasi kaderine sulta kuran iki akım arasında iktidarın el değiştirmesi ile değişmeyecektir. Eski ve günümüz gerçekleri Amerika siyasetinde değişiklik olarak gösterilen olayın, Amerikalı siyaset adamlarının yöntem ve stratejilerindeki zahiri farktan başka bir şey olmadığını gösteriyor. 
Bu yüzden bu gibi değişiklikler ve gelip gitmeler, bizzat genelde Amerikan’nın Emperyalist ve sultacı mahiyetinin sonucu olan dünya sorunlarının çözümünde önemli bir etkisi olmamış ve olmayacaktır.
 Adaletsizlik, ayırım, savaş dayatma ve aşarı maddiyatçılık, Amerika siyasetinin değişmez özellikleridir;  tabii bu listeye Amerika demokrasi iddiasının boş ve temelsiz olduğunu da  eklemek gerekiyor.
İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei’nin geçtiğimiz hafta salı günü değerli İslam peygamberi hz.  Muhammed -saa- ve İmam Cafer Sadık'in -as- mübarek kutu veladetleri nedeni ile  televizyon kanallarında canlı olarak yayınlanan konuşmasında Amerika seçimlerinde yaşanan tantanalar,  anormal davranışlar ve fiyaskolara işaretle tüm bunların  liberal demokrasinin çirkin yüzünün örneklerinden olduğuna işaretle, "Amerika'da kimin iş başına geleceği bir yana, mevcut durumun, Amerika'da  yoğun bir şekilde ahlaki, siyasi ve medeni  çöküşün yaşandığını belirtisi olduğunu, bu konuya Amerika'da düşünce sahiplerinin de itiraf ettiğini"  belirtti.
 Ayetullah Hamenei böyle bir siyasi düzenin akıbetinin  mahvolmak ve yok olmak olduğuna işaretle, "Tabii eğer bazıları iş başına gelirse bu yok olma daha erken yaşanacaktır ve eğer diğer bazıları iktidara gelirse bir nebze gecikebilir fakat  kesin olan kader ise yok olmaktır"  vurgusunda bulundu.
 Amerikalı yetkililer kendi gayrimeşru çıkarlarını korumak için hiçbir girişimden çekinmediklerini defalarca göstermişler; bu uğurda atom bombası gibi insanlık karşıtı cinayet işlemekten bile çekinmemişler.
 Amerikalılar son 41 yıl içinde tehdit, yaptırım, dayatma savaşında katil Saddam rejimini desteklemek ve kendisine kimyasal silahlar vermek, ardından fitnecilere destek sağlayarak yumuşak savaş çerçevesinde hükümeti devirmeye  çalışmak,  terörizme destek vermek ve hatta tehlikeli  korona salgını döneminde İran’a ilaç ve tıbbi teçhizatın ulaşmasında engeller oluşturmak gibi birçok sabotajla, İran halkına darbe vurmaya çalıştılar. 
 İslam inkılabı rehberi paylaştığı tweet mesajında aslında Amerika mahiyetinin geçmişten bugüne kadar hiç değişmediği  ve  halihazırda aynı davranış ve çirkin özelliklerinin Birleşik Devletlerinin yeni liberal demokrasinin çirkin yüzünde  göründüğü  gerçeğini  hatırlatıyor./

parstoday

Yorumlar