FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ ABD SEÇİMLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Davud Şahab: İslami Cihad, Washington'daki değişikliğe gönül bağlamıyor. Eğer Amerika; Arap ve Müslüman milletlerle özellikle de Filistin halkı ile bağlantılı yüz karası tarihini temizlemek istiyorsa yapması gereken birçok şey var. 

Görüntülenme: 1883 Tarih: 08 Kasım 2020 02:48
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ ABD SEÇİMLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Qodsna'nın haberine göre, İslami Cihad Hareketi resmi sözcüsü Davud Şahab, Amerika basınının Demokrat aday Joe Biden'ın seçim zaferini duyurmasının ardından şöyle konuştu: İslami Cihad Hareketi, Filistin meselesi ile ilgili olarak, Washington'daki siyasi gelişmelere ümit bağlamış değil. Amerika, Siyonist rejim savunuculuğu ve Filistin düşmanlığı ile dolu bir tarihe sahip. 
Şahab açıklamalarına şunları da ekledi: Eğer Amerika; Arap ve Müslüman milletlerle, özellikle de Filistin halkı ile bağlantılı kara tarihini temizlemek istiyorsa yapması gereken birçok şey var. Amerika'nın İsrail'i desteklemesi, Filistin halkına yapılan soykırım ve cinayetlerin temel sebebi ve onlara zalimce saldırılmasının ve yaptırımların asli faktörüdür.
Davud Şahab ayrıca şunu da vurguladı: Filistinliler Trump'ın büyükelçiliği Kudüs'e taşımasını, Kudüs'ü İsrail'in -illegal şekilde- başkenti olarak tanımasını ve aynı şekilde Arap ülkelerini ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşma imzalamaya mecbur etmesini unutmayacaktır.

kudusgunu.com

Yorumlar