NEBİH BERRİ FİLİSTİN VE SURİYE KONUSUNDA KONUŞTU

Lübnan Parlamentosu Başkanı, "Filistin meselesi toprak, insan ve değerler açısından marjinalleştirmeye çalışılıyor, bu hedefler normalleşme politikası ile sürdürülüyor." dedi. 

Görüntülenme: 1574 Tarih: 04 Kasım 2020 16:20
NEBİH BERRİ FİLİSTİN VE SURİYE KONUSUNDA KONUŞTU

Lübnan parlamento başkanı Nebih Berri, bir konferansın kapanış törenindeki mesajının devamında, "Bu çabalar, ülkeyi ateşe vermek için siyah odalarda şeytanî düşünenler tarafından yürütülüyor. Eğer hareket etmek için geç kalırsak, bunun hiçbir faydası olmaz." dedi.

Nebih Berri, İran'a yönelik yaptırımları İran'ın bölgesel politikaları ve Filistin'e desteği için bir intikam olarak nitelendirdi ve ekledi: "Normalleşme politikası yıllar önce Amerikan Siyonist planına ve müttefiklerine karşı direniş çağrısını düşünen herkesi ablukaya almak ve yaptırım uygulamak için başladı. Nitekim İran İslam Cumhuriyeti yaptırım almıştır. Zulüm ve tiranlığı inkar edenlere yönelik bu yaptırımlar devam etmektedir ve bu, Filistin ve işgal altındaki diğer Arap topraklarının işgalini kınayan İran İslam Cumhuriyeti'nin konumuna bir ceza ve intikamdır. İslam Cumhuriyeti bu eylemlerin tam tersini yapsaydı, bölgedeki ve hatta dünyadaki rolü güçlenecekti."

Suriye halkına yönelik dayatılan savaşa değinen Nebih Berri, "Suriye'ye karşı yarı küresel bir savaş başlatıldı, 80 ülkeden on binlerce terörist irili ufaklı ülkelerin, dostların ve düşmanların görüşleri karşısında ülkeye gönderildi ve bu, Suriye hükümetine, milletine, ordusuna ve liderliğine Filistin meselesindeki destekleyici duruşlarından dolayı bir cezaydı. Bütün bu çabalar Suriye'yi zayıflatmak ve teslim olmaya zorlamak içindi, ancak Suriye direndi ve kazandı." diye belirtti.

Lübnan Parlamentosu Başkanı, "Ulusal eylem ve ordu, halk ve direniş arasındaki konumun birleşmesi ile kazanmayı başardık." diyerek, direnişe zarar vereceğine inananlara ise; "Direniş baki kalacaktır." cevabını verdi.

Lübnan parlamento başkanı, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek için yapılan her türlü görüşmeyi redderek; "Sınırları çizme görüşmelerinin, normalleşme görüşmelerine yol açmasının hiçbir yolu yoktur; çünkü bunun, tarihi ve coğrafyayı, bilim adamlarının kalemini ve şehitlerin kanını görmezden gelen aptalların hayalinden başka hiçbir yeri yoktur." diye belirtti.

rasthaber

Yorumlar