KATİL İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Mazlum Filistin halkına her türlü haksızlığı reva gören İsrail işgal askerleri, bu kez de Nablus'un güneyindeki Havara askeri kontrol noktası yakınlarında bir Filistinli genci şehit etti. 

Görüntülenme: 2111 Tarih: 04 Kasım 2020 12:21
KATİL İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, işgalci İsrail güçleri, söz konusu kontrol noktasından geçerken 29 yaşındaki Bilal Adnan Revacibe’yi keyfi ve vicdansızca yakın mesafeden ateş ederek vurdu.

Ayrıca görgü tanıkları, işgal güçlerinin genci vurduktan sonra ilkyardım ekiplerinin yaralıya ulaşmasını engellediğini ve kan kaybından hayatını kaybedene kadar kimseyi yaklaştırmadığını sözlerine ekledi.

İbranice yayın yapan kaynaklar ise Filistinli gencin İsrail askerlerine silah doğrultup ateş etmeye çalıştığını ve bu nedenle işgal askerlerinin gencin aracına yoğun bir şekilde ateş açtığını iddia etti.

Söz konusu saldırıdan sonra işgal güçleri Havara askeri kontrol noktasının demir kapısını kapattı.

Batı Şeria'da Filistinlilerin hareketini engelleyen ve oradan geçenlerin hayatını zorlaştıran 700'den fazla sabit ve seyyar askeri kontrol noktası bulunuyor.

İsrail işgal yönetimi olağan günlerde özel izinliler dışında Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor. İsrail ablukası altındaki Gazze'de yaşayanların ise ne Kudüs'e ne de başka bir yere seyahat etme hürriyeti bulunuyor.

İsrail’in kontrol noktaları, adeta Filistinli vatandaşlara birer tuzak haline dönüşmenin ötesinde işgalci askerlerin, her türlü tutuklama, sorgulama ve aşağılama amacıyla kullandıkları yerler. 

Ayrıca kontrol noktalarında, özellikle son beş yılda Filistinlilere karşı onlarca yargısız infaz gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar