AZERBAYCAN DİRENİŞ RİVAYETİ KONVOYU İLK EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ (FOTO)

Azerbaycan Direniş Rivayeti Konvoyunun ilki, Şehit Maaref Safarzade'yi (Seferof) anarak Zencan, Erdebil ve Culfa üzerinden Karabağ savaşı odaklı yola çıktı. Bu konvoy. üç gün boyunca (28-30 Ekim) Zencan ve Erdebil'de direnişi yad ettikten sonra İran-Azerbaycan-Ermenistan sınırlarını Hodaaferin'den Nurduz ve Nurduz'dan Siyehrud'da kadar ziyaret etti. 

Görüntülenme: 1817 Tarih: 03 Kasım 2020 10:51
AZERBAYCAN DİRENİŞ RİVAYETİ KONVOYU İLK EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ (FOTO)

Azerbaycan Direniş Rivayeti Konvoyunun ilki, Şehit Maaref Safarzade'yi (Seferof) anarak Zencan, Erdebil ve Culfa üzerinden Karabağ savaşı  odaklı yola çıktı.

Bu konvoy. üç gün boyunca (28-30 Ekim) Zencan ve Erdebil'de direnişi yad ettikten sonra İran-Azerbaycan-Ermenistan sınırlarını Hodaaferin'den Nurduz ve Nurduz'dan Siyehrud'da kadar ziyaret etti. 

İlk Karabağ savaşını rivayet edenlerin aktarımları, bölge halkı ile röportajlar, Hodaaferin Barajı ziyareti ve Devrim Muhafızlarının Aşura Komutanı ile görüşme de Azerbaycan Direniş Rivayeti Konvoyunun diğer programları arasında idi.

Bu konvoy, Azerbaycan direniş rivayetini anlatan ilk konvoydu ve Zencan, Erdebil ve Tebriz merkezli direniş rivayeti ve Nur Yolcuları konvoylarına ve ayrıca  Azerbaycan, Karabağ ve Nahçıvan'ın İslami direnişinin profesyonelce anlatımına mukaddime olması açısından önemliydi.

Bu ilk Azerbaycan Direniş Rivayeti Konvoyu, Vetr Medresesinin önerisi ile Erdebil sivil toplum kuruluşları eşliğinde, Kafkas Medya Merkezi İslami Radyo ve Televizyon Kurumunun desteği ile sınırlı sayıdaki medya aktivisti ve bölgenin genç uzmanlarının katılımıyla korona virüs önlemleri dikkate alınarak gerçekleşti.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

kudusgunu.com

Yorumlar