MESCİDİ AKSA'DA PEYGAMBER EFENDİMİZE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Mescidi Aksa avlusu dün Cuma namazının ardından Hz. Muhammed’e (s.a.v) destek mitingine tanık oldu. 

Görüntülenme: 2051 Tarih: 31 Ekim 2020 12:08
MESCİDİ AKSA'DA PEYGAMBER EFENDİMİZE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Mescidi Aksa avlusu dün Cuma namazının ardından Hz. Muhammed’e (s.a.v) destek mitingine tanık oldu.

Binlerce Filistinlinin katıldığı mitingde, Fransa Cumhurbaşkanı’nın İslam karşıtı duruşu ve haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo protesto edildi.

Öfkeli göstericiler, ilahiler söyleyip Filistin'in kurtuluşu için işgale karşı cihat çağrısı yapan sloganlar da attı.

Yüce Rabbimizin son elçisini hedef alanları kınamak üzere bir araya gelen protestocular, işgal güçlerinin Mescidi Aksa’nın etrafına getirdiği kısıtlamaları aştıktan sonra ancak Cuma namazını kılabildi.


İsrail ile normalleşenlerden beriyiz

Uzaklaştırma cezasından aylar sonra yeniden Mescidi Aksa'ya kavuşan Şeyh İkrime Sabri, Aksa’daki Cuma hutbesinde, İsrâ ve Miraç topraklarını işgal eden, ihanet eden, hakaret edenlerle normalleşme anlaşması imzalayanlardan beri olduklarının altını çizdi.

Şeyh Sabri, Mescidi Aksa'nın karşı karşıya olduğu tehlikeler konusunda uyarıda bulunarak, Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya baskın düzenlemesini engellemeye çağırdı.

Aksa’nın yılmaz savunucularından olan Şeyh Sabri, işgal rejimi yetkililerini Mescidi Aksa'nın kutsallığını ihlal etmekten sorumlu tutarak Aksa üzerindeki egemenliğin ilahi bir kararla sadece Müslümanlara ait olduğunu ve ondan bir toprak zerresi bile vermeyeceklerini hatırlattı.

Diğer yandan Şeyh Sabri, Hz. Muhammed’e (s.a.v) karşı yapılanlarla ilgili olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Müslümanlara karşı düşmanlığını ilan ettiğini ve meydana gelecek her türlü şiddet eyleminden kendisinin sorumlu olacağını söyledi.

Şeyh Sabri hutbede, Fransa tarihinin Frankların Müslümanlara karşı yürüttüğü katliamlar ve Cezayir'de bir milyon vatandaşa karşı işlenen suçlarla dolu olduğuna değindi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar