MAHİR EL AHRES'İN SERBEST BIRAKILMA TALEBİ SİYONİST MAHKEME TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Mahir El-Ahres'in avukatı 27 Ekim tarihinde verdiği bir dilekçede onun serbest bırakılmasını ve Filistin hastanelerinden birine nakledilmesini istemişti. 

Görüntülenme: 2033 Tarih: 29 Ekim 2020 21:23
MAHİR EL AHRES'İN SERBEST BIRAKILMA TALEBİ SİYONİST MAHKEME TARAFINDAN REDDEDİLDİ

İsrail işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs'te bulunan Yüksek Mahkeme'si, 95 günden beri kesintisiz bir şekilde açlık grevine devam etmekte olan esir Mahir El-Ahres'in serbest bırakılması için avukatının yaptığı talebi reddetti. 

Muhcetu'l-Kuds adlı insan hakları kuruluşunun verdiği bilgilere göre İsrail Yüksek Mahkemesi, Mahir El-Ahres'in özgürleştirilmesi talebini reddettiği gibi Filistin hastanelerinden birine nakledilmesi talebini de reddetti. 

Muhcetu'l-Kuds kurumu, bugün (29 Ekim Perşembe) yaptığı açıklamada esir Mahir El-Ahres'in sağlık durumunun çok tehlikeli bir şekilde kötüleştiğini dile getirdi. 

Kurum, işgal mahkemesinin Mahir El-Ahres'in özgürleştirilmesi konusunda avukatının sunduğu talebi reddetmesinin onun idamına karar vermesi anlamına geldiğine dikkat çekti. 

El-Ahres'in avukatı 27 Ekim tarihinde verdiği bir dilekçede onun serbest bırakılmasını ve Filistin hastanelerinden birine nakledilmesini istemişti. 

Batı Şeria'daki Cenin vilayetinin ilçelerinden olan Siletu'z-Zahr kasabasından olan 49 yaşındaki Mahir El-Ahres işgal rejiminin idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla 95 günden beridir açlık grevini sürdürüyor. 

İşgal rejiminin sadece Filistinlilere yönelik olarak uyguladığı idari hapis sistemine göre bir işgal savcısı bir Filistinliyi, hakkında hiçbir dava dosyası açmadan ve hiçbir suçlamada bulunma ihtiyacı duymadan altı aylık süreyle hapse atabiliyor. Bu sürenin dolmasından sonra yine altı aylık sürelerle ve yine hiçbir gerekçeye dayanmadan 10 kez uzatabilir. Buna göre beş yıl kesintisiz bir şekilde idari hapis uygulamasıyla cezaevinde tutabiliyor. Ancak bu sürenin bitiminden sonra serbest bırakılanların aradan fazla zaman geçmeden yine idari hapis uygulamasıyla tutuklanması mümkün. Dolayısıyla işgal rejiminin yargı sistemi Filistinlileri hiçbir suçlamada bulunma ihtiyacı duymadan bir ömür boyu hapiste tutma imkanına sahip. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar