KORSAN İSRAİL MAHKEMESİ FİLİSTİNLİ ÇOCUĞA 3 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

 

Görüntülenme: 1490 Tarih: 29 Ekim 2020 17:52
KORSAN İSRAİL MAHKEMESİ FİLİSTİNLİ ÇOCUĞA 3 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

İsrail Mahkemesi, Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesinden olan 13 yaşındaki Eşref Hasan Advan adındaki bir çocuğu geçen yıl bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla üç yıl hapis ve para cezasına çarptırdı. 

Gayrıresmi bir bilgi merkezi olan Vadi Hilve Bilgi Merkezi'nin çocuğun avukatı Muhammed Mahmud'dan aktardığına göre, İsrail Mahkemesi 28 Ekim Çarşamba günü müvekkili olan Eşref Advan'ın iki yıl daha hapiste kalmasına hükmetti. Avukat çocuğun tutuklandığı tarihten mahkeme kararının çıktığı tarihe kadar bir yıl hapiste tutulduğuna dikkat çekerek buna göre hapis cezasının toplamda üç yılı bulduğunu belirtti. Mahkeme ayrıca çocuğa 5 bin şikel yani 1460 dolar para cezası verdi. 

Avukat, Eşref Advan adlı çocuğun bir yıl önce Mescidi Aksa'da gözaltına alındığını belirterek o tarihten itibaren muhtelif sorgulamalardan geçirildiğini söyledi. 

Cezalandırılan çocuğun annesi de şu ifadeleri kullandı: "Eşref'i çok özlüyorum. Evimde onun eksikliğini çok hissediyorum. O benim çocuklarımın sonuncusu. O daha emzirme döneminde yedi aylıkken, babası tutuklu olduğu sırada vefat etmişti."

Annesi işgal yönetiminin kendisine oğlunu cezaevinde ziyaret etme imkanı vermediği için Kudüs'te düzenlenen duruşmaları oğlunu görmek için fırsat olarak değerlendirdiğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar