MUHAMMED BAKIR GALİBAF: FİLİSTİN İSLAM DÜNYASININ BİRİNCİ MESELESİDİR

Muhammed Bakır Galibaf, 34. Uluslararası İslami Birlik Konferansı münasebetiyle yayınladığı mesajda, "Bazı İslam ülkelerinin yöneticileri İslam dünyasının birliğine sırtını dönüp Siyonist Rejim'le ilişkileri normalleştirerek İslam ümmeti arasında ihtilaf çıkarıyorlar" dedi. 

Görüntülenme: 1316 Tarih: 29 Ekim 2020 21:50
MUHAMMED BAKIR GALİBAF: FİLİSTİN İSLAM DÜNYASININ BİRİNCİ MESELESİDİR

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, bugün 34.Uluslararası İslami Birlik Konferansı münasebetiyle yayınladığı videolu mesajda, Filistin meselesini İslam dünyasının birinci mesele olduğunu belirterek, “Günümüzde İslam dünyasının bir köşesinde İslam ümmetini ve Müslümanların birliğini hedef alan çabalara tanık olmaktayız. Ne yazık ki bazı İslam ülkelerinin yöneticileri İslam dünyasının birliğine sırtını dönüp sahte, terörist ve gaspçı Siyonist Rejim’le ilişkileri normalleştirerek İslam ümmeti arasında ihtilaf çıkarıyorlar” dedi.

Galibaf, günümüzde savaş, güvensizlik, çatışma ve bölünme yerine Müslümanların her zamankinden daha fazla barış, huzur, güvenlik, refah, işbirliği, yakınlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Sözlerinin diğer bölümünde tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla pençeleştiğini belirten Muhammed Bakır Galibaf, “Hepimiz, koronavirüs krizinin sadece bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda sosyal, ekonomik, politik ve kültürel sonuçları olan ve ülkeler için birçok zorluk çıkaran bir kriz olduğunu iyi biliyoruz. Müslümanların bu salgınla mücadele için dayanışma içinde olmaları gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Galibaf, “Beyaz Saray ilaç sektörüne uyguladığı ambargolarla, kolektif kriz zamanlarında bile, diğer ülkelerin sorunları ne olursa olsun kendi çıkarlarını önemsediğini pratik olarak kanıtladı” şeklinde konuştu.

Mehrnews

Yorumlar