YAHYA ES SİNVAR'DAN FİLİSTİNLİ ŞAHSİYETLERE MESAJ

Yahya Es-Sinvar mesajlarında Hamas'ın Filistin safının birleştirilmesinin zorunlu olduğu konusundaki sabit görüşünden hareket ettiğini, ulusal birliğin stratejik bir hedef olduğunu ve bunun gerçekleştirilmesi için sergilenen hiçbir çabayı küçümsemediğini belirtti.  

Görüntülenme: 1602 Tarih: 29 Ekim 2020 13:22
YAHYA ES SİNVAR'DAN FİLİSTİNLİ ŞAHSİYETLERE MESAJ

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Gazze Şeridi Başkanı Yahya Es-Sinvar, ileri gelen şahsiyetlerden, sivil toplum kuruluşlarının başını çekenlerden, yazarlardan, aydınlardan ve kadın faaliyetlerinin başını çekenlerden oluşan beş bin kişiye Filistin'de ulusal birliğin güçlendirilmesi konusunda çağrılarda bulunan mesajlar gönderdi. 

Es-Sinvar mesajlarında Hamas'ın Filistin safının birleştirilmesinin zorunlu olduğu konusundaki sabit görüşünden hareket ettiğini, ulusal birliğin stratejik bir hedef olduğunu ve bunun gerçekleştirilmesi için sergilenen hiçbir çabayı küçümsemediğini belirtti. 

Es-Sinvar mesajlarında, Hamas'ın Filistin davasına yönelen tehlikelerin ve tehditlerin boyutlarının farkında olduğunu dile getirerek bunlara karşı durulması, hakların ve toprakların gaspı anlamına gelen Yüzyılın Anlaşması komplosuna ve normalleşme oyununa karşı mücadele edilmesi için güçlerin ve imkanların birleştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Mesajlarda ulusal diyaloğun gidişatı, kapsamlı bir diyalog sağlanması için Filistin'deki direniş grupları arasında şimdiye kadar gerçekleştirilmiş olan görüşmelerde atılan adımlar hakkında ayrıntılı bilgilere yer verildi. 

Es-Sinvar, Filistin'in bütün ileri gelenlerinden, ulusal birliğin sağlanması için yürütülen çabalara destek vermelerini ve toplumdaki etkili konumlarını bu çabaların güçlendirilmesi için değerlendirmelerini istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar