GASIP İSRAİL GÜÇLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT EVLERİ YIKTI

 

Görüntülenme: 1598 Tarih: 29 Ekim 2020 10:30
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT EVLERİ YIKTI

Siyonist işgal rejimi Kudüs'te Filistinlilerin evlerini yıkmak ve bu yolla onları göçe zorlamak için adeta savaş veriyor. Bugün (28 Ekim Çarşamba) Kudüs'ün Sur Bahir mıntıkasında Muhammed Ömer Tarşan'ın ailesine ait olan iki katlı binayı yıkmasından sonra yine Kudüs'ün kırsal bölgesinde yer alan Ebu Dis ve Sevahire beldelerinde de üç binayı vahşice yıktı. Bunların iki tanesinin Es-Sevahire'de bir tanesinin de Ebu Dis arazisi içinde yer alan Ebu Hindi vadisinde olduğu belirtildi. 

Sevahire Beldesinin Topraklarını Koruma Komitesi'nin başkanı Yunus Cafer yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin Şakir Es-Serhi adında bir vatandaşa ait 30 m2 alana sahip bir evle, İsmail Halil Hezalin adlı vatandaşa ait bir evi yıktıklarını belirtti. 

Kudüs'ün kırsal alanında yahudi yerleşimine karşı mücadele konusunda öne çıkan aktivistlerden Muhammed Hicazi de işgal güçlerinin Ebu Dis beldesinin arazileri içinde yer alan ve siyonistlerin Kedar yahudi yerleşim merkezlerinin hizasında bulunan Ebu Hindi vadisinin meskun bölgesinde bir evi yıktıklarını belirtti. Hicazi, işgal güçlerinin buradaki evi Sevahire'deki evleri yıkmak için baskın düzenlemeye gittikleri sırada yıktıklarına dikkat çekti. 

Hicazi burada yıkılan evin babası hâlen hapiste olan Ömer Süleyman adlı şahsa ait olduğunu ifade etti. 

İşgal güçleri Kudüs'te sadece şehir içinde kalan bölgelerde değil çevredeki kırsal alanda da Filistinlilerin evlerini yıkarak buralarda, işgal edilmiş topraklara gayri meşru yollarla getirilen yahudi göçmenler için yer açmaya çalışıyorlar. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar