HAZIM KASIM: ABD BATI ŞERİA'NIN İŞGALİNE TEDRİCİ OLARAK DESTEK VERİYOR

Kasım açıklamasında, ABD'nin Filistin halkının meşru haklarına karşı ve siyonistlerin hakimiyet alanlarını genişletme amaçlı projelerine destek mahiyetindeki tavırlarına da sert tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 1699 Tarih: 29 Ekim 2020 22:10
HAZIM KASIM: ABD BATI ŞERİA'NIN İŞGALİNE TEDRİCİ OLARAK DESTEK VERİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım, ABD'nin siyonist işgal rejimi nezdindeki büyükelçisinin, Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezleriyle bilimsel işbirliği yasağının kaldırılmasına dair açıklamasının Vaşington yönetiminin Filistin halkına karşı düşmanca tutuma ortak olması ve emperyalist ilhak planının tedrici bir şekilde uygulanmasına destek vermesi anlamına geldiğini dile getirdi. 

Kasım, ABD'nin ve siyonistlerin Batı Şeria'daki yahudi yerleşimi dosyası karşısındaki tutumlarının, bazı çevrelerin kendilerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme anlaşmasını kabul etmelerinden sonra Batı Şeria'yla ilgili ilhak planının da dondurulduğu iddialarının tamamen yalan ve saptırma amaçlı olduğunu gözler önüne serdiğine dikkat çekti. 

Kasım açıklamasında, ABD'nin Filistin halkının meşru haklarına karşı ve siyonistlerin hakimiyet alanlarını genişletme amaçlı projelerine destek mahiyetindeki tavırlarına da sert tepki gösterdi. ABD'nin bu tutumu karşısında Filistin'in iç yapısının da en kısa zamanda düzene sokulması ve halk direnişinin sahada aktif hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kendisinin siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmasını kabul etmesi üzerine işgal rejiminin de Batı Şeria'nın ilhakı projesini dondurduğu iddiasında bulunmuştu. Ancak gelişmeler BAE'nin bu konudaki iddialarının tamamen gerçek dışı ve kendisinin kirli politikasının üstünü örtme amaçlı olduğunu gözler önüne seriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar