HİZBULLAH: LÜBNAN ABD'NİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAKTIR

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Fransa'nın Peygamberimiz (s.a.v) 'e hakaretleri teşvik etme konusundaki tutumunu şiddetle kınadı ve Lübnanlı yetkilileri bu duruma son vermeye çağırdı.  

Görüntülenme: 1999 Tarih: 28 Ekim 2020 21:05
HİZBULLAH: LÜBNAN ABD'NİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAKTIR

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Fransa'nın İslam'a hakaret eden tavrını kınadı ve ABD'nin tüm kaynaklarını Hizbullah'a karşı seferber ettiğini, ancak bu kapsamlı eylemlerin işe yaramayacağını söyledi. 

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Fransa'nın Peygamberimiz (s.a.v) 'e hakaretleri teşvik etme konusundaki tutumunu şiddetle kınadı ve Lübnanlı yetkilileri bu duruma son vermeye çağırdı. 

Şeyh Naim Kasım, Peygamber Efendimizin (s.a.v) kutlu doğumları ve Vahdet Haftası münasebetiyle yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Hizbullah'ın zaferleri onun istikrarının, cihadının ve Allah’ın yardımının sonucudur ... Hizbullah, Amerika'nın küresel baskısının ağırlık merkezi olan İsrail'e direnmeyi başardı ve bu nedenle ABD'nin tüm kaynaklarını, baskısını, parasını, medyasını ve yaptırımlarını Hizbullah'a yönelik kullandığını ama onu yenemediğini görüyoruz. 

Direniş, dünyadaki özgür gençliğin bir yolu haline geldi ve Amerika içindeki ırkçılıktan ve bu ülkenin Irak, Afganistan, Yemen ve Suriye'deki suçlarından, Filistin, Lübnan ve bölge ülkelerine karşı Siyonist rejimi desteklemesinden dolayı Amerikan modelinin yalancı bir model olduğunu ortaya çıkardı. 

Washington, Lübnan'daki paralı askerlerini ve müttefiklerini desteklemek için 10 milyar dolar harcadı ve bu da Lübnan'ın direnişinin boyutunun bir başka nedenidir; 2000 yılında Lübnan'ın Beyrut kentinde işgalci rejimi küçük düşüren direnişti ve ordu, millet ve direniş üçlüsü, Temmuz 2006 yılındaki savaşta uluslararası düşman grubu karşısında direndi.’ 

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Lübnan’daki gücü suiistimal edenlerin yolsuzluğu ve Amerika’yı destekleme yolsuzluğu olmak üzere iki tür yolsuzlukla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bazıları, ABD'nin Lübnan'a karşı baskısının sebebinin Hizbullah olduğunu söylüyor, Hizbullah ne yaptı? Hizbullah yalnızca toprağını ve haysiyetini savundu ve bağımsızlık istiyor, ancak ABD, İsrail’in işgallerini meşrulaştırmak ve Lübnan’ın mültecilerin kalıcı mekânı olması için Lübnan’ın kendilerinin bir arka bahçe olmasını istiyor; Bizim ABD politikalarına olan muhalefetimiz, ülkemizin işgaline ve bağımlı olmaya muhalefetimizle farklıdır. 

Hizbullah ayrıca geçen yıl Ekim ayında Saad el-Hariri'nin istifasına karşı olduğunu açıkça belirtti; Zaman kaybı konusunda uyardı ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da bu eylemin sonuçları nedeniyle Hariri hükümetinin istifasına açıkça karşı çıktı, ama sonuç ne oldu?’ 

Şeyh Naim Kasım konuşmasının sonunda yeni hükümetin bir an önce kurulması ve güvenoyu alması yönündeki umudunu dile getirdi ve “Hizbullah ekonomik, sosyal ve mali bir kurtarma planına dayalı bir hükümet kurma çabalarını memnuniyetle karşılıyor” dedi. 

rasthaber

Yorumlar