MOSSAD BAŞKANI KOHEN'DEN SUUDİ ARABİSTAN İDDİASI

Mossad Başkanı, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normallleştirilmesi anlaşmasının ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satması anlaşmasını da kapsayacağını belirtti. 

Görüntülenme: 1774 Tarih: 25 Ekim 2020 09:43
MOSSAD BAŞKANI KOHEN'DEN SUUDİ ARABİSTAN İDDİASI

Arap dünyasındaki yönetimlerin siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme konusunda birbirleriyle yarışa geçmeleri işgalcilerin iştahlarını ciddi ciddi kabartıyor ve kendilerine göre çok güçlü tahminlerde bulunabiliyor, iddialı konuşabiliyorlar. Bu doğrultuda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın Filistin ile İsrail arasında bir barış anlaşması imzalanmadığı sürece kendilerinin herhangi bir normalleşme anlaşması imzalamayacaklarını söylemesine rağmen İsrail işgal rejiminin dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın başkanı Yossi Kohen, Suudi Arabistan'ın İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi duyurmasının da kuvvetli ihtimalle ABD seçimlerinden sonra gerçekleşeceğini iddia etti. 

Kohen İsrail'in 12. Kanal'ına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın, ister Trump olsun ister Biden olsun seçilecek ABD başkanına hediyesinin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmek olacağı iddiasında bulundu. 

Mossad Başkanı, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normallleştirilmesi anlaşmasının ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satması anlaşmasını da kapsayacağını belirtti. Yani Kohen'in iddiasından anlaşıldığına göre ABD, Sudan'ın ismini "Teröre Destek Veren Ülkeler" listesinden çıkarmayı işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme şartına bağladığı gibi Suuudi Arabistan'a silah satmayı kabul etmeyi de aynı şekilde işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmesi şartına bağlayacak.  

Suudi Arabistan yönetimi birkaç aydan beri hava sahasını siyonist işgalcilerin şirketlerinin uçaklarına açmış durumda. Bu itibarla işgal rejimiyle ilişkileri başlatan BAE ve Bahreyn ile işgal altındaki Filistin toprakları arasında yapılan uçak seferlerinde Suudi Arabistan'ın hava sahası kullanılabilecek. 

Suud yönetiminin seçilecek ABD başkanına bir hediye takdim edeceği daha önce dile getirilmiş ama bu hediyenin ne olacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmemişti. Anlaşıldığı kadarıyla Suudi Arabistan'ın hediyesi bu sefer kaplan kürkünden kaftan değil işgalci katillerle ilişkiye girmeyi kabul etmek olacak ki ABD Başkanı açısından da bunun daha değerli olacağı tahmin edilebilir. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar