SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT YÜZLERCE AĞACI YAKTI

Rapora göre yerleşimciler, Ramallah şehrinin Berka köyünün çevresindeki arazilerde zeytin ağaçlarının ürünlerini toplayan Filistinlilere taşlarla saldırdılar. 

Görüntülenme: 2027 Tarih: 25 Ekim 2020 12:17
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT YÜZLERCE AĞACI YAKTI

BM İnsani Yardım Koordinasyonu Ofisi'nin (OCHA) Filistin'deki ekibi tarafından verilen bilgilere göre yahudi yerleşimciler son haftadan önceki iki hafta içinde Filistin topraklarında 1000 ağacı yaktı veya bir şekilde tahrip etti. Yerleşimciler aynı zamanda Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere ait çok miktarda ürünü çaldı. 

OCHA'nın "Sivillerin Korunması" başlığıyla yayınladığı ve 6-19 Ekim tarihleri arasındaki olaylar hakkında bilgi veren son raporuna göre yahudi yerleşimciler Filistinli ziraatçilere Batı Şeria'da zeytinlerinin ürünlerini topladıkları bu dönemde 19 saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırılarda 23 ziraatçi yaralandı. 

Rapora göre yerleşimciler, Ramallah şehrinin Berka köyünün çevresindeki arazilerde zeytin ağaçlarının ürünlerini toplayan Filistinlilere taşlarla saldırdılar. Üç olayda doğrudan bedensel olarak saldırdılar ve bu saldırılar çatışmalara neden oldu. Bunun üzerine işgal güçleri müdahale etti ve 14 köylü yaralandı. Ayrıca işgal güçlerinin attığı gaz bombalarıyla 30 zeytin ağacı yandı. 

Rapora göre diğer yaralanmalar Nablus'un güneyindeki Hivare beldesinde, Ramallah'taki Na'lin ve Beytelu köylerinde ve Cenin'deki Mifo Dutan yahudi yerleşim merkezinin yakınında meydana geldi. Buralardaki saldırılarda 450 ağaç alev aldı. 

OCHA raporuna göre belirtilen iki hafta içinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, zeytin ürünlerinin toplanmasına engel olunması amaçlı saldırılardan kaynaklananlar başta olmak üzere işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmaların tümünde ise, 11'i çocuk olmak üzere toplam 85 kişi yaralandı. 

Verilen bilgilere göre bunlardan 21 kişi lastik kaplamalı mermiyle, 10 kişi gerçek mermiyle yaralandı, kalanlar da atılan gaz bombalarından etkilendi.

Raporda işgal güçlerinin belirtilen dönemde 126 arama baskını gerçekleştirdiği ve Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde 132 kişiyi gözaltına aldıkları ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar