NETANYAHU VE TRUMP ASILSIZ İDDİALARINI YİNE TEKRARLADI

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’ni mesnetsiz iddialarla suçlayarak Bercam nükleer anlaşmasına karşı olduklarını vurguladı. 

Görüntülenme: 1507 Tarih: 24 Ekim 2020 14:07
NETANYAHU VE TRUMP ASILSIZ İDDİALARINI YİNE TEKRARLADI

ABD Başkanı Trump ve korsan İsrail Başbakan Netanyahu, Sudan rejimi ile İsrail arasında varılan normalleşme anlaşmasından sonra gerçekleştirdikleri ve TV kanallarından canlı yayınlandığı telefon görüşmesinde bir kez daha Bercam nükleer anlaşmasına karşı olduklarını vurguladı.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu Bercam anlaşmasına karşı çıkmasına gerekçe olarak, anlaşma İran’ın davranışları üzerinde hiç bir etkisi olmadığını ileri sürdü.

Netanyahu ayrıca, İran güçlü tepki ile karşılaştığı takdirde gerçek bir anlaşma olarak tabir ettiği bir anlaşmaya varmak için müzakere masasına oturacağını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump da bir kez daha seçimleri kazandığı takdirde kendisini arayacak ilk taraf, yeni bir anlaşmaya varmak isteyen İranlı yetkililer olacağını iddia etti. Trump ayrıca İran ve Rusya onun başkanlık seçimlerini kazanmasını istemediklerini ileri sürdü.

Amerika Başkanı Donald Trump 2018 yılında tek taraflı bir kararla Bercam nükleer anlaşmasından çekildi. Trump ayrıca İran’a azami baskı uygulayarak Tahran yönetimini kendince daha iyi bir anlaşmaya varmak üzere müzakere masasına getireceğini söyledi. Ancak bu sözlerin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Trump bu amacına ulaşamadı ve şimdi de başkanlık seçimleri arifesinde Amerikalı çevrelerce eleştiriliyor.

parstoday

Yorumlar