SUDANLI ESKİ POLİTİKACI TERACİ MUSTAFA: SUDAN SONUNDA İSRAİL İLE BARIŞACAK

Sudanlı eski bir politikacı, normalleşme sürecindeki değişimlerin hızına değinerek Sudan'ın en sonunda İsrail'le ilişkileri normalleştireceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1645 Tarih: 23 Ekim 2020 03:40
SUDANLI ESKİ POLİTİKACI TERACİ MUSTAFA: SUDAN SONUNDA İSRAİL İLE BARIŞACAK

Qodsna'nın haberine göre, Sudanlı eski politikacı ve 2006'da Sudan-İsrail Dostluk Derneği'nin kurucusu Teraci Mustafa, İsrail ile ilişkilerin normalleşme hızının ve beraberindeki değişimlerin çok şaşırtıcı olduğunu söyledi.
Şimdilerde Kanada'da yaşayan ve mevcut Sudan hükümetinin cinayetle suçladığı Mustafa şöyle devam etti: ''İsrail ile normalleşme gerçekleşecek. Sadece zamanı bekleniyor. Değişimler tahmin edilenden daha hızlı ilerleme halinde, ben böyle bir süreci bekliyordum ancak bu kadar hızlı olabileceğini hiç düşünmemiştim."
Ömer El Beşir zamanında parlemento üyesi olan bu politikacı şunları söyledi: ''Halihazırda Sudanlı ve İsrailli makamlar arasında görüşmeler sürüyor, ilişkilerin normalleşmesi için askeri makamlar tarafından anlaşmalar imzalandı ve geçiş hükümeti bu durumda sadece koordinatör sayılır.
Geçenlerde Tel Aviv'den direkt Hartum'a Trump ve Netanyahu'nun danışmanlarını taşıyan bir uçak indi ve  El Burhan ile görüştüler. Bu görüşmede aynı zamanda Netanyahu'nun Kuzey Afrika danışmanı Ronin Bertz de yer aldı."
Mustafa'nın açıklamasının diğer kısmında ise şu ifadeler yer alıyor: "Bu görüşme önceki istişareleri tamamlama doğrultusunda, İsrail'le ilişkileri normalleştirme karşılığında Sudan'ın isminin terörist ülkeler listesinden silinmesi hususunda yapıldı ve BAE de bu sürecin işlemesini denetliyor. Komünizm ve Baas gibi azınlıktaki Sudanlı partiler normalleşmeye karşılar ve tüm tarihi deliller gösteriyor ki Ümmet Partisi normalleşmeye karşı olduğunu ifade etse de bu anlaşmayı imzalayacak."

kudusgunu.com

Yorumlar