SİYONİST YETKİLİLERDEN HAMAS'A SAVAŞ TEHDİDİ

Geçen gece Gazze Şeridinde gerilimin yükselmesinin ardından, Siyonist gazeteler, İsrailli makamların Hamas'ı, Gazze ile muhtemel savaşın başlamak üzere olduğu konusunda uyardığını yazdı. 

Görüntülenme: 2426 Tarih: 23 Ekim 2020 15:28
SİYONİST YETKİLİLERDEN HAMAS'A SAVAŞ TEHDİDİ

Geçen gece Gazze Şeridinde gerilimin yükselmesinin ardından, Siyonist gazeteler, İsrailli makamların Hamas'ı, Gazze ile muhtemel savaşın başlamak üzere olduğu konusunda uyardığını yazdı. Naftali Bennett ise, Netanyahu hükümetinin Gazze siyasetinin yenilgiye uğradığını söyledi.
Qodsna'nın haberine göre, İsrail medyası, Siyonist rejim makamlarının Hamas'ı tehdit ettiğini duyurdu.
İsrail Kanal12 televizyonu: Siyasi makamlar bazı aracılar ile Hamas'ı, güvenlik durumunun bozulmasını engelleyecek etkin adımlar atmaması halinde Gazze'ye girecekleri konusunda uyardılar.
Bu haberin yayınlandığı sıralarda Siyonist rejim savaş eski bakanı Naftali Bennett ise bugün yaptığı açıklamada, 15 yıldır Gazze civarındaki yerleşim birimlerine atılan füzelerin Netanyahu hükümetinin devam eden temel başarısızlığından kaynaklandığını ifade etti.
Bennett açıklamalarına ayrıca şunları da ekledi: Netanyahu yaklaşımı, güney bölgesi sakinlerine füze saldırılarına alışmaları gerektiğini söylüyor. Bu sorun önceden de vardı ve ileride de varolacak ve bizler de hiçbir şey yapamıyoruz. Hamas ve İslami Cihad önümüzdeki 20 yıl size füze atacaklar, biz de hiçbir şey yapamayacağız.
Birçok duvar inşa ettik, birçok sığınak yaptık, füze gücümüzü artırdık.  Ancak henüz güvenlik ve huzuru sağlayabilmiş değiliz.
Eski bakan açıklamalarına şöyle devam etti: Netanyahu'nun bu yaklaşımına tamamen karşıyım ve bunu son derece tehlikeli buluyorum. Benim yaklaşımım ise güney bölgesindeki güvenliği kökünden değiştirmek ve Gazze civarındaki yerleşim birimlerinde daimi bir güvenlik tesis etme üzerine kurulu.

kudusgunu.com

Yorumlar