MUHAMMED ALİ EL HUSİ: SİYONİST İSRAİL İLE YAŞANACAK HER TÜRLÜ ÇATIŞMADA FİLİSTİNLİ VE LÜBNANLI KARDEŞLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi, ellerinde hala çok sayıda Suudi ve başka ülkelerden savaş esileri olduğunu ve Suudi Arabistan'daki Filistinli mahkumlarla değiş tokuş yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1663 Tarih: 22 Ekim 2020 21:12
MUHAMMED ALİ EL HUSİ: SİYONİST İSRAİL İLE YAŞANACAK HER TÜRLÜ ÇATIŞMADA FİLİSTİNLİ VE LÜBNANLI KARDEŞLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin üyesi, Suudi koalisyonunu esir değişimini eksik yapmakla eleştirdi.

Muhammed Ali el-Husi, el-Meyadin haber ağına verdiği demeçte; "Esir değişimi sürecinden memnun değiliz; çünkü kapsamlı bir değişim önerdik, ancak saldırgan taraflar buna karşı çıktı." açıklamasında bulundu. 

Muhammed Ali el-Husi, "Suudi ve diğer ülkelerden hala savaş esirleri var elimizde ve gelecekte Filistinli kardeşlerin mübadelesinin de dahil edilmesini umuyoruz." diyerek, mütecaviz saldırganların subay veya asker olmasını dikkate almadan suçluların ve terörist unsurların serbest bırakılmasını talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi yaptığı açıklamada, "Suudi mahkumların serbest bırakılması karşılığında Suudi hapishanelerindeki Filistinli mahkumların değişimini önerdik ve bir listesini yayınladık. Son ana kadar, saldırgan ülkeler tutsakları umursamadığı için tutsak değişiminin başarısız olacağını düşündük." dedi.

Yemenli yetkili, "ABD, Amerikalı mahkumların serbest bırakılmasını ertelemek için çalışıyordu, lakin şimdi Başkan Donald Trump, seçim nedenleriyle bu takasın bir an önce gerçekleşmesini istiyor." diye belirtti. 

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi, saldırgan ülkelerin ortak BM açıklamasına karşı çıktıklarını ve kuşatma yoluyla fidye alıp onlara şartlarını dayatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Muhammed Ali el-Husi, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi konusunda, "İsrail'in amacı, normalleşmeyle İran ile casusluk ilişkilerini ve Hürmüz Boğazı'nda bir dayanak oluşturmaktır." dedi.

El-Husi, "İsrail ile gelecekte yaşanacak her türlü çatışmada Filistin ve Lübnan'daki kardeşlerimizi elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Hükümet kurumlarını, özellikle Yemen ordusunun savunma yeteneklerini geliştirmek için çalışıyoruz." dedi.

Muhammed Ali el-Husi ayrıca Yemen işgalinin amacının bu ülkenin topraklarını işgal etmek ve özellikle Sokotra'daki kaynakları ve zenginliği kontrol etmek olduğunu belirtti.

rasthaber

Yorumlar