İSLAMİ CİHAD'TAN SİYONİST İSRAİL'E MAHİR EL AHRAS TEHTİDİ

Filistin İslami Cihad hareketinin bir yetkilisi, Filistinli mahkumların açlık grevinin 86. gününde, işgalcileri, mahkumları serbest bırakmazlarsa askeri direnişle karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 1768 Tarih: 21 Ekim 2020 11:34
İSLAMİ CİHAD'TAN SİYONİST İSRAİL'E MAHİR EL AHRAS TEHTİDİ

Filistin İslami Cihad hareketinin bir yetkilisi, Filistinli mahkumların açlık grevinin 86. gününde, işgalcileri, mahkumları serbest bırakmazlarsa askeri direnişle karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Filistinli mahkûm Mahir el-Ahras, açlık grevine devam ediyor ve Siyonist rejime karşı yapılan bu grev, 86. gününe ulaştı.

Siyonist rejim yetkilileri, bu kişinin Kabilan Hastanesinden Nablus'taki el Nacah Hastanesine nakledilmesine karşı çıktı.

Aynı zamanda İslami Cihad Hareketi de Siyonist rejimi, Mahir el-Ahras’ı serbest bırakmama konusunda ısrar etmeye devam etmesi halinde askeri seçeneklere başvuracakları konusunda tehdit etti.

El-Ahras’ın karısı da eşinin karın ağrısı ve tehlikeli kilo kaybı hakkında konuştu ve eşinin sağlığının kötüye gittiğini vurguladı.

Pazartesi günü el-Ahras’ın avukatı, İsrail mahkemesinden tutukluyu Batı Şeria hastanelerine nakletmesini istedi, ancak mahkeme itiraz etti ve işgalci rejim yetkilileri yalnızca el-Ahras açlık grevini bırakırsa onun 26 Kasım’da serbest bırakılacağını iddia etti. 

İslami Cihad hareketinin Basın ve Enformasyon Başkanı Davut Şahab da uluslararası toplumu el-Ahras’ı serbest bırakması için işgalci İsrail rejimine baskı yapmaya çağırdı.

Davut Şahab, Kuzey Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun'daki bir basın toplantısında şunları söyledi: ‘Fırsat kaybetmeden, Mahir el-Ahras’ı serbest bırakın; Çünkü eğer o şehit olursa kimse güvende olmayacak. El-Ahras’la dayanışma için yapılan bu etkinlikler ve toplantılar bizim son seçeneğimiz ve aracımız değildir.’

İslami Cihad Hareketi’nin bu yetkilisi Siyonist rejime hitaben şunları söyledi: ‘Bizi oturma eylemi yapmaktan daha büyük bir şey yapmaya zorlamayın. El-Ahras imkânsız veya zor hiçbir şeyi istemiyor. El-Ahras’a yardım etmeyi reddeden Kızıl Haç ve uluslararası toplum da bu olayda suçludur.’

Daha önce, Filistinli ulusal ve İslami gruplar, çabaların iki katına çıkarılmasının ve el-Ahras’ı kurtarmak için mümkün olan tüm yollarla iş birliği yapılmasının önemini vurguladılar ve işgalci rejimi el-Ahras’ın hayatından sorumlu olarak nitelendirerek, çok zor koşullarda hücre hapsinde tutulan mahkumların serbest bırakılması çağrısında bulundular. 

Bu arada, Gazze'deki Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Genel Merkezinin önünde özellikle el-Ahras olmak üzere Filistinli mahkumlara destek için yapılan açık oturma eylemi devam etmektedir ve el-Beyre şehrinde Kızıl Haç Komitesi Genel Merkezi önünde devam eden bu büyük oturma eylemine Filistinli grupların liderleri ve aktivistler de katılmıştır.

Siyonist rejim tarafından 27 Temmuz'da suçlama olmaksızın Batı Şeria'nın Cenin kentinden gözaltına alınan 49 yaşındaki el-Ahras, idari tutukluluğunu ve önemli sayıda diğer Filistinli mahkûmun tutukluluğunu protesto etmek için açlık grevine başladı.

rasthaber

Yorumlar