MEHDİ EL MEŞAT: YEMEN'E KARŞI SAVAŞIN AMACI ABD VE İSRAİL'İN GÜNDEMLERİNİ UYGULAMAKTIR

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Yemen'e yönelik saldırının amacının ABD-Siyonist gündemlerini uygulamak olduğunu açıklayarak, Yemen halkının yabancı emirleri reddettiğini belirtti. 

Görüntülenme: 2434 Tarih: 21 Ekim 2020 03:51
MEHDİ EL MEŞAT: YEMEN'E KARŞI SAVAŞIN AMACI ABD VE İSRAİL'İN GÜNDEMLERİNİ UYGULAMAKTIR

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, 26 Eylül Gazetesine verdiği röportajda, Yemen'deki son gelişmeler hakkında konuştu.

Yemenli mahkumların değişimine değinen el-Meşat, Sana'nın tüm mahkumlar Suudi koalisyonu hapishanelerinden serbest bırakılıncaya kadar sakin kalmayacağını belirtti ve mahkumların ailelerine onları kurtarmak için her türlü çabayı göstereceklerinin sözünü verdi.

Mehdi el-Meşat, Yemen Riyali'nin çöküşünün nedeniyle ilgili sorulan bir soruya yanıt olarak şunları söyledi: ‘Yemen ulusal para birimi komplonun hedefi oldu; Paralı askerler, ABD'nin Yemen'deki düşmanca politikalarını şekillendirmek için kullandığı eldivenlerden başka bir şey değildir. Biraz vatanseverliğe sahip olan bir vatandaş, bu şekilde yasadışı para basmaya kalkışmaz. Bu kararın arkasında ABD ve araçları, Suudi Arabistan ve BAE var, Yemen'i ve ekonomisini yok etmek için özel planlar yürütenler onlar.

Suudi koalisyonunun fiili bir yanıt vermediği Yemen'deki savaşı sona erdirmek için geçen yıl (2019) sunduğu barış planına değinen el-Meşat şunları söyledi: ‘Sana, Cenevre 1, Cenevre 2 görüşmelerinde, Kuveyt görüşmelerinde veya ikili görüşmelerde bu konuda birçok öneride bulundu. Yemen'e saldırarak uygulanmak istenen Amerika-İsrail gündemleri var, ancak buna karşılık olarak Yemen halkı tüm emirleri, yabancı vesayet ve gündemleri reddediyor.’

Bu gazete ayrıca el-Meşat’a “Bazıları Riyad'ın Yemen'deki savaşı durdurmak için şartları olduğunu ve bu şartları belirleyenin ABD olduğunu söylüyor” şeklinde bir soru sordu ve el-Meşat bu haberleri yalanlayarak şunları söyledi: ‘Konu, şartlar konusundan daha büyüktür ve belirli gündemler tartışılmaktadır; Şart, belirli bir konuda anlaşmazlık olduğunda ortaya çıkar, ancak Suudi koalisyonu şart belirleyemez çünkü şartları belirleyen kazanan taraftır ve kazanan taraf da  vatanlarını ve topraklarını savunan Yemen’in özgür evlatlarıdır.’

rasthaber

Yorumlar