İSMAİL HENİYYE BM GENEL SEKRETERİNİN ÖZEL TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Hamas'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Heniyye, bu konuda ilerlemenin stratejik bir tercih olduğunu vurgulayarak başarılı olmasının önemine değindi. 

Görüntülenme: 1363 Tarih: 20 Ekim 2020 04:38
İSMAİL HENİYYE BM GENEL SEKRETERİNİN ÖZEL TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye dün akşam saatlerinde BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov'la internet üzerinden bir görüşme yaptı. Görüşmede Filistin ulusal diyaloğunun, Filistin ulusal birliğini sağlama konusunda çabalarının ne derece başarılı olduğu konusunun ele alındığı belirtildi. 

Hamas'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Heniyye, bu konuda ilerlemenin stratejik bir tercih olduğunu vurgulayarak başarılı olmasının önemine değindi. Heniyye, "Fetih'teki ve diğer Filistinli oluşumlar içindeki kardeşlerle" diyalog konuları hakkında bilgi verdi. Filistin davasının korunması için kapsamlı bir ulusal diyaloğa ulaşılması, sahada, yönetimde ve FKÖ konusunda bir ulusal ortaklık gerçekleştirilmesi konusunda ufukta ümit verici işaretler bulunduğunu belirtti. Filistin'deki herkesin şu an Filistin davasının geçtiği sürecin karşı karşıya olduğu risklerin farkında olduğunu ve bu tehlikelerin bütün herkes için söz konusu olduğunu vurguladı. 

Heniyye, yapılan diyalog görüşmelerinde gösterilen üstün gayret ve duyarlılıktan da övgüyle söz etti. Şu an Hamas ile Fetih arasında gerçekçi ve köklü bir fikir alışverişinin olduğunu ve bunların her iki tarafın da yönetiminin iradesini yansıttığını dile getirdi. Bölünmüşlüğe son verilmesi ve ihtilafların aşılması için çaba sarf edildiğini belirtti. 

Diğer yandan Mladenov da BM'nin, demokratik temellere dayalı bir yapının kurulması için Filistin içinde bir ulusal uzlaşmanın sağlanması için atılacak bütün adımlara destek vereceğini dile getirdi. Filistin ulusal ittifakının sağlanması konusunda hakim olan olumlu havadan da memnun olduğunu söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar