'FARS KÖRFEZİNDEN GELECEK HERHANGİ BİR İSRAİL TEHDİDİNE KARŞI NET VE DOĞRUDAN BİR KARŞILIK VERECEĞİZ'

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, Aljazeera TV kanalına verdiği bir röportajda; İran'a yönelik silah ambargosunun sona ermesi, Dağlık Karabağ savaşı ve bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejimle uzlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Görüntülenme: 1262 Tarih: 20 Ekim 2020 10:14
'FARS KÖRFEZİNDEN GELECEK HERHANGİ BİR İSRAİL TEHDİDİNE KARŞI NET VE DOĞRUDAN BİR KARŞILIK VERECEĞİZ'

Tuğgeneral Emir Hatemi, Aljazeera'ye verdiği demeçte; İran'ın bölgede istikrar ve güvenliği sağlamak için Fars Körfezi ülkeleriyle askeri ve güvenlik anlaşmaları imzalamaya hazır olduğunu söyledi. BAE ve Bahreyn'in Siyonist rejimle uzlaşmasını, bölgenin ve Fars Körfezi'nin güvenliğine doğrudan bir tehdit olarak nitelendirerek, "Fars Körfezi'nden gelebilecek herhangi bir İsrail tehdidine karşı, derhal net ve doğrudan bir karşılık vereceğiz." dedi.

İran Savunma Bakanı, Dağlık Karabağ savaşına da değinerek; "İran hiçbir zaman sınırlarını ve topraklarını Rus silahlarını Ermenistan'a nakletmek için kullanmadı ve bunlar sadece suçlamalar." açıklamasında bulundu.

Emir Hatemi, "Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan'a sınır bölgelerimizin güvenliği konusunda resmi ve açık uyarılarda bulunduk ve bölgede önemli ve dost bir ülke olan Türkiye'den Dağlık Karabağ krizinin diplomatik çözümüne yardımcı olmasını bekliyoruz." dedi.

İran Savunma Bakanı daha sonra silah ambargolarının sona ermesine atıfta bulunarak, silah ambargolarının sona ermesi için Çin ve Rusya ile askeri anlaşmalar olduğunu, bu ambargoların sona ermesinin askeri ihtiyaçların ithalatı ve diğer ülkelere silah ihraç edilmesi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Emir Hatemi, bölgede silahlanma yarışı konusunda da uyarıda bulunarak, "Böyle bir olay bölgeyi barut fıçısına çevirir." dedi.

Tuğgeneral Emir Hatemi, "İran İslam Cumhuriyeti, füzelerini ABD ile asla tartışmayacak ve hiç kimsenin böyle bir talepte bulunma hakkı da yoktur." diye belirtti.

rasthaber

Yorumlar