SİYONİST GENERALDEN GAZZE VE HİZBULLAH AÇIKLAMASI

Siyonist bir askeri yetkili, Hizbullah'ın bu rejim için en büyük tehdit olduğunu, ancak şu anda Tel Aviv'in önceliğinin Gazze bölgesi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1778 Tarih: 19 Ekim 2020 02:53
SİYONİST GENERALDEN GAZZE VE HİZBULLAH AÇIKLAMASI

Siyonist bir askeri yetkili, Hizbullah'ın bu rejim için en büyük tehdit olduğunu, ancak şu anda Tel Aviv'in önceliğinin Gazze bölgesi olduğunu söyledi. 

İsmi açıklanmayan bir Siyonist yetkili yaptığı açıklamada, Siyonist askeri ve güvenlik kurumları açısından Hizbullah'ın ana tehdit olduğunu ve Gazze'nin bu rejimin ordusu için en önemli ve asıl öncelik olduğunu söyledi. 

Bu Siyonist yetkili, Yediot Aharonot gazetesinin önde gelen İsrailli güvenlik analisti Ron Ben Yishai ile yaptığı röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Gazze Şeridi şu anda Siyonist askeri yetkililer için bir önceliktir; Çünkü Gazze çok istikrarsız ve patlama halindedir. 

Bu rejimin ordusu, kendisini yakın gelecekte Gazze'ye gitmek zorunda kalabilecek bir durumda görüyor. 

İkinci operasyonel öncelik, İran'ın Suriye, Irak ve Yemen'de İsrail'e karşı kapsamlı bir cephe oluşturma çabalarıdır. İran, Suriye hava sahasında İsrail savaş uçaklarının hareket özgürlüğünü kısıtlamaya çalışırken Suriye'ye karadan karaya füzeler taşıyor.’ 

Bu Siyonist yetkili ayrıca, Siyonist rejimin askeri ve güvenlik kurumlarının üçüncü önceliğinin, İran'ın nükleer programıyla ve bu ülkenin füze kabiliyetini, hava ve siber savunma sistemlerini geliştirme çabalarıyla mücadele etmek olduğunu belirtti. 

Bu yetkili, Batı Şeria’yı Siyonist rejimin dördüncü önceliği olarak nitelendirdi ve Siyonist güvenlik yetkilileri arasında Mahmud Abbas'ın eylemleri konusunda çok az endişe olduğunu söyledi. 

Bu Siyonist yetkili Hizbullah'ı İsrail’in beşinci önceliği olarak değerlendirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Hizbullah kısa ya da uzun vadeli her türlü savaşa girmeye hazırdır. 

Hizbullah, 2006 yılındaki 33 günlük savaşta yaptığı her şeyi bir günde yapabilir ve İsrail askeri ve güvenlik yetkilileri Hizbullah'ı en önemli tehdit olarak görüyor; Ancak Lübnan'daki iç durum, mevcut durumda gerilimlerin tırmanmasını engelliyor.’ 

rasthaber

Yorumlar