ABD'YE BOYUN EĞEN ÜRDÜN FİLISTİNLİ ESKİ ESİRİ SINIR DIŞI ETTİ

 

Görüntülenme: 1795 Tarih: 02 Ekim 2020 22:19
ABD'YE BOYUN EĞEN ÜRDÜN FİLISTİNLİ ESKİ ESİRİ SINIR DIŞI ETTİ

Ürdünlü yetkili makamlar, ABD yönetiminin yoğun baskıları sonucunda ön uyarıda bulunmadan ve hiçbir gerekçe sunmadan, Siyonist İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalan Filistinli Nizar et-Temimi'den ülkeyi terk etmesini talep etti. Quds Press haber ajansı, et-Temimi’nin Ürdünü terk ederek Katar’a yerleştiğini bildirdi.

Filistinli özgürleştirmiş eski esir et-Temimi’nin Ürdün’den sınır dışı edilmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Mustafa Nasrullah, söz konusu kararı reddettiğini belirterek, “Esasında Ürdünlü yetkililerin aldığı söz konusu karar, doğrudan Nizarı’ın eşi Ahlam Et-Temimi'ye verilen bir mesajdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Avukat Nasrullah, geçtiğimiz yıllarda Ürdün Temyiz Mahkemesinin, ABD Yönetimi’nin, Nizar’ın eşi olan Ahlam’ın kendilerine teslim edilmesi yönündeki talebini reddettiğini hatırlatıp şu ifadeleri kulandı:

“Temyiz Mahkemesi, Ahlam’ı, Ürdün vatandaşı olması, vatandaşlık numarasının bulunması ve en önemlisi de Amman ile ABD arasında ‘suçluların iadesi anlaşması’ olmamasına istinaden ABD’ye teslim edilmesini uygun bulmadı. Ancak mahkeme kararı nedeniyle Ahlam’ı sürgün edemeyen Ürdün yönetimi, kocası Nizar’ı sınır dışı etti. Doğal olarak Ahlam da kocasının yanına gitmek için Ürdün’den ayrılacaktır. Böylece Ürdün, dolaylı yoldan amacına ulaştığını ve büyük bir yükten kurtulduğunu zannediyor.”

Yerel kaynaklara göre, Nizar et-Temimi ile eşi Filistinli Ahlam, Hamas hareketinin başarılı gayretleri sayesinde İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalmıştı.  ABD rejimi, Filistinli eski kadın esir Ahlam et-Temimi'nin kendilerine teslim edilmesini talep etmişti. 

Ürdün Temyiz Mahkemesi ise, işgalci İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalan Filistinli Ahlam et-Temimi'nin ABD yönetimine teslim edilmemesi kararını uygun bulduğunu bildirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar