İMAM HAMENEİ'NİN AZERBAYCAN EYALETLERİ TEMSİLCİLERİNDEN KARABAĞ AÇIKLAMASI

Ermenistan'ın son dönemde provokasyonlarına hız vererek cephe hattındaki çatışmaları körüklediği Karabağ'da, Azerbaycan'a bir destek daha geldi. İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Hamanei'nin Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan, Erdebil ve Zencan eyaletlerindeki temsilcileri ortak açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 2294 Tarih: 01 Ekim 2020 18:28
İMAM HAMENEİ'NİN AZERBAYCAN EYALETLERİ TEMSİLCİLERİNDEN KARABAĞ AÇIKLAMASI

İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamanei'nin temsilcilerinden Ermenistan'la çatışmaların sürdüğü Karabağ konusunda Azerbaycan'a destek geldi. İran'ın Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan, Erdebil ve Zencan eyaletlerindeki Ayetullah Hamanei'nin temsilcileri ortak açıklama yaptı.

Açıklamaya Erdebil cuma imamı Seyid Hasan Amuli, Zencan cuma imamı Şeyh Ali Hatemi, Tebriz cuma imamı Seyid Muhammed Haşim ve Urmiye cuma imamı Seyid Mehdi Kureyşi imza attı. İşte o açıklama:

Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğu hususunda, işgal altında olduğunda ve bu toprakların Ehlibeyt yurdu Azerbaycan'a geri dönmesinin gerekliliğine hiçbir şüphe yoktur. Azerbaycan devletinin bu toprakları geriye alması tamamen yasal ve şeri hakkıdır. Bu girişimiyle BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı 4 kararnameyi icra etmektedir.

Biz, Kur'an ayetleri, Ehlibeyt imamlarının tutumu ve İslam inkilabının felsefesi gereği kendimize mazlum halkı savunmayı ve desteklemeyi bir görev biliyoruz. Azerbaycan milleti şunu çok iyi bilmektedir ki, İslami İran Azerbaycan'ın zor günlerinde, özellikle Karabağ işgalinin başlarında diğer tüm ülkelere nazaran en büyük desteği vermiş ve tüm uluslararası arenada Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunmuş, İran Dışişleri Bakanlığı da son gelişmelere binaen yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne vurgu yapmıştır.

Eğer Karabağ'ınn ilk işgal günlerinde İran İslam Cumhuriyeti'nin yardımları olmasaydı işgal Bakü'ye kadar uzanırdıd. Hali hazırda Azerbaycan'ın Nahçıvan ile tek kara bağlantısı İran İslam Cumhuriyeti toprakları üzerindedir. İran bu yolu Azerbaycan'a tahsis etmiştir.

Ama ne yazık ki son günlerde iki dost ülkenin iyi ilişkilerini çekemeyen düşmanlar, yalan ve iftiralar ile ortalığı karıştırmakta, İran İslam Cumhuriyeti'ne iftira atmaktadır. Bu noktada düşmanın psikolojik savaşının büyüklüğünü ve kapasitesini görerek onlara bahaneler vermemeliyiz. Son dönemdeki zaferleri tebrik ediyor ve değerli Azerbaycan milletinin şehitlerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Temennimiz bu zulmün bir an önce sona ermesi ve hakkın hak sahibine verilmesi ve daha fazla kanın dökülmemesidir.

on4haber

Yorumlar