HALİL EL HAYYE: İSRAİLLİLERİ SIĞINAKLARA GÖNDERMESİNİ İYİ BİLİRİZ

 

Görüntülenme: 2122 Tarih: 21 Eylul 2020 19:24
HALİL EL HAYYE: İSRAİLLİLERİ SIĞINAKLARA GÖNDERMESİNİ İYİ BİLİRİZ

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil el-Hayye, Filistinli direniş guruplarının arasında birliğin tesis edilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
 
Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan el-Hayye, Filistinli tüm tarafları temsil eden ulusal uzlaşı hakkında yerel bir radyoya özel açıklamalarda bulundu.
 
El-Hayye, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ramallah ve Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta eş zamanlı düzenlenen toplantıya değinerek, Filistinli grupların yöneticilerinin katılım sağladığı söz konusu toplantının çok büyük önem arz ettiğini ve toplantıda alınan ulusal komite kurulması kararının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) yeniden yapılandırılarak tüm Filistinlileri temsil eden çatı bir oluşum haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken el-Hayye, bu bağlamda çalışmaların sürdüğünü ve en yakında zamanda sonuçlanacağını umut ettiğini ifade etti.
 
Filistin halkının daha fazla mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan el-Hayye, “İsraillileri sığınaklara göndermesini iyi biliriz. Bu yüzden işgalci İsrail makamları, abluka altındaki Gazze Şeridi halkının taleplerini en kısa zamanda karşılamalıdır.” dedi.
 
İsrail ile ittifak yapan BAE ve Bahreyn’in Filistin davasına ihanetinden sonra Filistinli gruplar birleşme ve topyekün direniş kararı almıştı. Hamas, İslami Cihad ve FKÖ bünyesindeki 12 grubun liderlerinin katıldığı toplantıdan sonra yayımlanan bildiride, “İsrail ile mücadelede çok yönlü direniş etkinleştirilecek” denildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar