İRAN'DAN BAE, BAHREYN VE SİYONİST REJİME SERT UYARI

 

Görüntülenme: 1842 Tarih: 15 Eylul 2020 09:32
İRAN'DAN BAE, BAHREYN VE SİYONİST REJİME SERT UYARI

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Siyonist rejimin Fars Körfezi bölgesindeki her türlü istikrarsızlaştırıcı eylemi hakkında uyarıda bulunarak, bu girişimlerin tüm sonuçlarından Bahreyn, BAE ve Siyonist rejimi bölgeye çağıran herhangi bir ülkenin sorumlu olacağını söyledi.

İran Hükümet Sözcüsü Rebii bugün düzenlediği basın toplantısında, Tahran'ın gasıp işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme doğrultusundaki her hangi bir girişimi büyük bir stratejik hata olarak gördüğüne işaretle, çocuk katili Siyonist rejim ile normalleşmenin bölgede barış ve istikrara katkı sağlamayacağını söyledi.

Siyonistlerle uzlaşma peşinde olan ülkelerin bunun tüm sonuçlarına katlamaları gerektiğini ifade eden Sözcü Rebii, ABD'nin baskısıyla yapılan Siyonist rejim ile normalleşmenin bölge halkının lehine olmadığını, sadece Donald Trump'ın seçim komitesinin yararına olduğunu belirtti.

Bir Amerikan basınında İran'ın ABD'nin Güney Afrika Büyükelçisi'ne suikast düzenlemeye çalıştığına dair çıkan iddia hakkında ise Rebii, Amerikalı ve ABD'nin şimdiki başkanının bölge ve dünyanın huzurunu bozmaktan başka bir işleri olmadığını söyledi.

Sözcü ayrıca, Amerikalılar'a Batı Asya bölgesinde her hangi bir yeni maceracılıktan uzak durmalarını tavsiye ederek, herhangi bir hataya İran direnişin çok güçlü yanıt vereceğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar