RUSYA MÜFTÜLER ŞURASI BAŞKANINDAN BAE'YE VE BAHREYN'E TEPKİ

 

Görüntülenme: 2054 Tarih: 12 Eylul 2020 20:56
RUSYA MÜFTÜLER ŞURASI BAŞKANINDAN BAE'YE VE BAHREYN'E TEPKİ

Rusya Müftüler Şurası başkanı Ravil Ayneddin, Moskova'da İran büyükelçisi Kazım Celali ile telefon görüşmesinde, Filistin halkının haklarını ortadan kaldırmaya yönelik her girişimin mahkum olduğunu söyledi.

Ravil Ayneddin, sözkonusu görüşmede, Birleşik Arap Emirlikleri'nin terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirmesinin  utanç verici olduğunu belirterek, ''İslam dünyası, Filistin halkının hakimiyeti, özgürlüğü ve haklarını desteklemek için insicam içinde olması gerekir' dedi.

Rusya Mütfüler Şurası başkanı, Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun, İslam peygamberine hakaret içerikli karikatürleri tekrar yayınlamasını da kınarken, ''maalesef bu zor dönemlerde, bazıları toplumlar arasında nifak ateşini körüklemek için bu gibi kışkırtıcı girişimlerde bulunmaktalar' dedi. 

 

İran'ın Rusya büyükelçisi de, sözkonusu telefon görüşmesinde, Şeyh Ravil ve İslam alimlerinin  Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği oluşturmaya dayalı çabalarını takdir ederken, İslam'ın gerçek ve merhametli yüzünü tanıtarak, Müslümanlar arasında vahdet üzerine konferanslar düzenlemek de dahil olmak üzere gelecekteki işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

parstoday

Yorumlar